Vidio kćeri kako se igraju, a zatim izumio proizvod koji je zaludio svijet i osigurao golemu zaradu

Vidio kćeri kako se igraju, a zatim izumio proizvod koji je zaludio svijet i osigurao golemu zaradu

Screenshot: YouTube

STEVE GLISTON ima 70 godina i teško je povjerovati da bi uz imidž ozbiljnog biznismena spojili malu šarenu gumenu narukvicu. Međutim, Steve je još samo jedna "žrtva" nacionalnog ludila koje će se bez sumnje proširiti i na ostatak svijeta.

"Zbog njih se ne osjećam kao stari prdonja. Podsjećaju me da se znam zabaviti i uz stresni posao", govori Steve.

Riječ je o Rainbow Loomu (Loom Bands), tkalačkom stroju i narukvicama koje su 45-godišnjem Malezijcu Cheongu Choon Ngu osigurale sigurnu budućnost i tvrtku čija se vrijednost procjenjuje na 80 milijuna funti.

Radi se o proizvodu za koji prije šest mjeseci nije znao nitko, a danas je riječ o ludilu koje je zahvatilo svijet. Kupci nisu samo klinci već i odrasli, a ove narukvice nose i David Beckham, princ William i Kate Middleton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, njegovi proizvodi zauzimaju 41 od 50 pozicija na Amazonovoj listi najpopularnijih igračaka, a video objavljen na YouTubeu pogledan je preko 24 milijuna puta.

U ovom trenutku postoji niz različitih varijanti ovog proizvoda, a mogu se pronaći i njihove kape, šalovi, pa čak i ogrlice za pse.

Cheong Choon Ng prije tri godine vidio je kako njegove kćeri tinejdžerice prave narukvice, ali kada ih je pokušao napraviti nije mu pošlo za rukom pa je napravio vlastiti tkalački stroj. Svoj je proizvod patentirao potrošivši obiteljsku zaradu, a već u ljeto 2011. krenuo ih je prodavati.

Međutim, prva mušterija pojavila se tek godinu dana kasnije. Američka tvrtka od njega je naručila 24 stroja koja su se ubrzo prodala. Ukratko, do danas ih je prodano preko četiri milijuna, a vrijednost njegove tvrtke procijenjena je na 80 milijuna funti.

Dodatno mu pomažu i slavni koji ove narukvice nose i pridonose popularnosti već ionako popularnog proizvoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara