Više banaka pod jednim krovom

Više banaka pod jednim krovom

Foto: Press

MONETARNI je jedinstveni i za korisnike besplatan internet projekt koji omogućuje jednostavno i efikasno informiranje građana o mogućnostima kreditiranja i štednje (depozita) i dobivanje besplatnih knjigovodstvenih i pravnih savjeta. Projekt funkcionira na domeni Monetarni.hr, a zamišljen je kao besplatna komunikacijska platforma za direktnu komunikaciju korisnika (fizičke osobe) i financijske institucije (banke). Proizvodi koje projekt u ovom trenutku podržava su krediti i štednja, a banke koje kroz sustav komuniciraju s građanima su Hypo Alpe-Adria-Bank, Podravska banka, Sberbank i Veneto banka dok se s još nekoliko banaka dogovara suradnja.

Konkretno, komunikacijska platforma omogućuje informiranje korisnika o uvjetima kredita i štednje na način da korisnik postavlja ciljane i definirane upite prema bankama koje tom istom korisniku u roku 24 sata (ne računajući vikende, praznike i blagdane) dostavljaju inicijalne odnosno informativne ponude. U slučaju prihvaćanja ponude i želje za realizacijom proizvoda na osnovu prihvaćene ponude korisnik svu daljnju komunikaciju nastavlja s bankom čiju je ponudu prihvatio, s tim da prilikom prihvaćanja ponude korisnik čak ima mogućnosti i odabira poslovnice u koju želi otići. Komunikacijska platforma je u potpunosti posvećena korisniku tako da si prilikom kreiranja zahtjeva, ali i prihvaćanja ponude korisnik u potpunosti može prilagoditi parametre proizvoda i načina realizacije. Dodatna pogodnost za sve korisnike je besplatno knjigovodstveno i pravno savjetovanje. Naime, svaki registrirani korisnik ima mogućnost postavljanja upita na koje odgovore daju ovlašteni knjigovodstveni ured i diplomirani pravnik koji su kao partneri uključeni u ovaj projekt. Knjigovodstvenim i pravnim upotpunjuje se set usluga koje se pružaju korisnicima i kroz koje Monetarni ispunjava svoj cilj, a to je stvaranje uvjeta za što kvalitetnije donošenje odluka od strane korisnika.

Važnost ovog projekta je ta da donosi nove mogućnosti na financijsko tržište, odnosno omogućuje korisnicima da obilaženje poslovnica banaka, nepotrebno trošenje vremena, surfanje internetom, pronalaženje zastarjelih informacija, nemogućnost dobivanja knjigovodstvenih i pravnih savjeta, donošenje krivih odluka i slično zamjene jednostavnim i brzim komunikacijskim kanalom koji mogu koristiti iz vlastitog doma i to u potpunosti sigurno i besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda i usporedba kredita i štednje značajno je olakšana ovim projektom te bi građani korištenjem komunikacijske platforme trebali jednostavnije i brže dolaziti do kvalitetnih informacija i konkretnih ponuda banaka. S obzirom na ranije spomenuti koncept sustava i činjenicu da korisnik sam definirana prihvatljive uvjete kredita i štednje, Monetarni je u potpunosti nepristran sustav u kojem je ponuda i usporedba kredita i štednje u potpunosti prepuštena korisniku i njegovim željama i mogućnostima. U slučaju da vam niti jedna ponuda ne odgovara i da zaprimljenim ponudama niste zadovoljni, slobodno možete promijeniti željene parametre zahtjeva i napraviti novi zahtjev te pričekati nove ponude. Sustav vas ni na koji način ne ograničava u slanju zahtjeva i pregledavanju pristiglih ponuda.

Zašto da plaćate veće kamate na kredite i da snosite veće troškove nego što to realno trebate? Ili zašto da za svoj novac koji oročite u banci ne dobivate najveću moguću kamatu? Iskoristite mogućnost efikasnog i sigurnog istraživanja tržišta u roku od samo 24 sata i osigurajte si veći kućni budžet. Da li ste znali da razlika u kamati na kredit od samo nekoliko promila utječe na vaš kućni budžet s nekoliko stotina kuna mjesečno? Zašto ne biste uštedjeli novac na kreditu ili zaradili više novca na štednji samo zato jer ste iskoristili besplatnu uslugu Monetarnog. 

Registracija korisnika kao i korištenje komunikacijske platforme su besplatni, samo je potrebno otvoriti korisnički račun kroz jednostavnu proceduru unošenja podataka i potvrde unesenih podataka kroz email.

Za više informacija posjetite Monetarni.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara