Više od 1500 tinejdžera i tisuće dolara štete: Party "za nekoliko prijatelja" uz pomoć Twittera izmakao kontroli

Foto: Twitter

OVOG petka navečer kućni party u kanadskom Bramptonu bio je toliko velik da je imao svoj hashtag na Twitteru, ali i privukao policiju koja je bila prisiljena sve prekinuti, piše CTV.ca.

Više od 1500 tinejdžera prisustvovalo je partyju, a nekoliko ih je uhićeno. Policija je za party saznala preko Twittera, gdje je promoviran preko hashtaga #MansionParty. Kad su o svemu obavijestili vlasnicu kuće i majku tinejdžera koji je party organizirao, ona je kazala: "Rekla sam sinu da smije pozvati nekoliko prijatelja".Susjedi su kazali da ih je mladić obavijestio o partyju u petak ujutro, objasnivši im da će to biti "samo mala zabava". Ipak, navečer su bili u potpunom šoku kad su vidjeli koliki broj ljudi se okupio u kući. Kazali su i da je u jednom trenutku ulica bila zakrčena kolonom automobila te da su tinejdžeri dolazili "u hordama".

A kad je policija nakon nekoliko pritužbi stigla na mjesto događaja (s pet kombija i helikopterom), u ulici je bilo parkirano otprilike 200 automobila: "Postojala je stvarna opasnost da se nešto dogodi, nešto ubojito", izjavio je poručnik Thomas Ruttan, dok je jedan od partijanera kazao da je kuća bila "potpuno razorena" te da je sve završilo s "puno razbijenih prozora".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko tinejdžera uhićeno je zbog manjih prijestupa, uključujući maloljetničko pijenje alkohola, ali nisu prijavljene nikakve ozljede. Šteta se mjeri u desecima tisuća dolara. U pitanju je kuća koja je u izgradnji već nekoliko godina, ali trenutno u njoj još uvijek nitko ne živi.

Na Twitteru i Instagramu objavljeno je nekoliko fotografija i videa u kojima se može vidjeti kako je to sve skupa otprilike izgledalo.

U najnovijim izvještajima brojka partijanera penje se na 2000, a šteta je procijenjena na 70.000 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara