Vlatka Pokos Poreznoj upravi duguje 692.000 kuna, Modni Mačak opravdao prihode - dao mu tata

Foto: Borna Čavrag/Index

NAKON što su mediji objavili vijest kako je glazbenik Marko Perković Thompson utajio porez te će zbog toga državi morati platiti 1.700.000 kuna, a njegova službena stranica to proglasila političkim i medijskim linčem, Novi list donosi kako je za utaju poreza osumnjičena i Vlatka Pokos.

Naime, voditeljici je Porezna uprava izdala rješenje prema kojem se navodi da nesrazmjer imovine i prijavljenih prihoda u 2006. godini iznosi 1,4 milijuna kuna. Zbog toga je terete za plaćanje novog obračuna poreza na dohodak i to u iznosu od 692.000 kuna. Međutim, voditeljica se na to rješenje žalila baš poput Modnog Mačka, Marka Grubnića koji je novac opravdao preko tate. Točnije, njegov otac je poreznicima opravdao izvore novca i potvrdio da je platio porez pa je Markov slučaj zatvoren. Vlatkin slučaj još uvijek je u postupku.

Podsjetimo, pod povećalom javnosti zbog utaje poreza našla se i pjevačica Jelena Rozga koja se sumnjiči za utaju poreza od pola milijuna kuna. Sportski direktor Dinama, Zoran Mamić pokrenuo je upravni spor jer je Porezna tražila da plati preko milijun kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara