Vrsni "džabalebaroš": Izležavao se 35 sati i postao prvak

Screenshot: YouTube

PREDVIĐALI su mu pobjedu i bio je jedan od favorita, ali Marko Đurović iz Podgorice teškom je "mukom" osvojio prvo mjesto u "Olimpijadi u džabalebarenju".

Naime, mladić je "nadljenčario" ostale kandidate i izdržao čak 35 sati u ležećem položaju čime je oborio i vlastiti rekord i kući odnio nagradu od 300 eura.

"Zadovoljan sam pobjedom, prvenstveno zbog činjenice da se vraćam na tron nakon godinu dana. Konkurencija je bila jaka i korektna", izjavio je Đurović i još jednom potvrdio da u ovoj disciplini nema jačih od Crnogoraca.

Podsjetimo, natjecatelji ne smiju sjesti niti ustati, dobili su jastuke da neometano, u hladovini, uživaju ležeći na livadi, a novost je ove godine bio "maraton na 50 metara". Pobjednik je bio natjecatelj koji je posljednji prošao cilj, a ovog puta prvo (ili posljednje) mjesto pripalo je Borisu Kruniću.

Sudac Ivica Drašković pobrinuo se da ležanje protekne bez ikakvih problema i prema pravilima, a natjecatelji su pronašli način kako se zabaviti pa su neki ponijeli knjige ili novine, a dame iz Beograda su se iscrpile prethodnih dana kako bi mogle spavati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara