Wake Park Jarun u hvalevrijednoj akciji: Svi mogu na lift, bez obzira na potrebe i hendikep!

Foto: Press

PROŠLI tjedan malo jarunsko jezero bilo je poprište povijesnog sportskog trenutka u Hrvatskoj.

Wake Park Jarun ugostio je Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom te postao prvi lift za skijanje na vodi u svijetu koji je tako nešto napravio. Razni slični programi sa susjednih liftova koji su omogućili invalidima, odnosno paraplegičarima, da se okušaju u ovom sportu, bili su glavna inspiracija za ovakvu akciju.

Naime, Wake Park Jarun u suradnji sa CeDePe-om odlučio je napraviti eksperimentalnu akciju, kako bi provjerili je li uopće moguće raditi ovako nešto. Rezultati su bili odlični. Svi štićenici društva koji su se odlučili okušati u ovom, naizgled opasnom eksperimentu, bili su uspješni i vrlo sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iznimno nam je drago da smo u mogućnosti stavljati osmjehe na lica ljudi koji nemaju svakodnevnu mogućnost bavljenja ekstremnim sportovima, te im približiti ono u čemu mi najviše uživamo", izjavio je Tin Rajković, predsjednik Wake Kluba Zagreb.

"Naravno da ćemo nastaviti s ovim i sličnim programima, to nam je glavni cilj. Stvoriti lift od Zagrepčana za sve Zagrepčane, bez obzira na potrebe i hendikep. Jednako tako, drago nam je da smo uspjeli u našem naumu da guramo granice mogućnosti svih wake parkova u svijetu. Ovo je revolucionarni događaj za sve osobe s dječjom ili cerebralnom paralizom koji otvara mogućnosti bavljenja potpuno novim sportom", istaknuo je Ozren Petrić, direktor Wake Parka Jarun.

Wake Park Jarun ovim putem poziva sve osobe s posebnim potrebama bez obzira na dob i mogućnosti da ih posjete i besplatno da se okušaju u ovakvoj vrsti zabave i rekreacije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara