Za 1000 dolara na party za kraj svijeta u sovjetski bunker

Screenshot: Reuters

NALAZI se 56 metara ispod zemlje u Moskvi, a za 1000 dolara pravo je mjesto za zabavu.

Ili točnije, pravo je mjesto da tulumarite kao da je kraj svijeta. Naime, u ruski Bunker br. 42, iz perioda Hladnog rata, koji je služio kako bi zaštitio sovjetske vođe od potencijalnog nuklearnog napada, oni koji odluče platiti spomenutu cifru moći će se skloniti od smaka svijeta koji je predviđen za ovaj petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On se nalazi u središtu Moskve u blizini Kremlja i može primiti do 300 ljudi: "Mnogi će se osjećati puno mirnije ako će na ovaj "kritičan" dan moći uživati u maksimalnoj udobnosti i sigurnosti", izjavio je turistički vodič Aleksej Pavlovski, dodajući da postoji veliki interes za party koji će se tamo održati.

Ideje da se u bunkeru, koji je 2006. pretvoren u muzej, održi party, dosjetili su se sami posjetitelji u želji da obilježe 21. prosinca, datum navodnog majanskog smaka svijeta.

"Nemamo kontrolu nad krajem svijeta. Ali spremni smo na sve. Imamo sobe za djecu u kojima će se puštati crtići, prostorije s projekcijama filmova za odrasle, organizirane rasprave o kraju svijeta i vođene ture muzejem. Također, predviđeni su i live prijenosi iz drugih bunkera diljem svijeta", objasnio je Pavlovski.

Po ulasku u bunker posjetitelji će biti spušteni 18 katova dizalom do prostorija gdje će ih sa zvučnika dočekati poruka: "Pažnja! Pažnja! Neprijatelj je izveo nuklearni napad!", prenosi Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara