Za deset godina ovo će biti popularnije od nogometa

Screenshot: YouTube

TRI MLADIĆA natječu se za nagradu od milijun dolara.

Ovo je kratki opis dokumentarnog filma "Free to play". On prati tri profesionalna gamera koji se natječu na prvom internacionalnom turniru Dota 2. Danil "Dendi" Ishutin iz Ukrajine, Benedict "Hyhy" Lim iz Singapura i Clinton "Fear" Loomis iz SAD-a majstori su koji se natječu na turniru.

Online multiplayer igru Dota 2 napravila je korporacija Valve, koja je zaslužna i za produkciju filma. E-sportovi polako postaju jedna od najpopularnijih kompetitivnih formi na svijetu, zbog čega ne začuđuje izjava jednog od sudionika filma koji tvrdi da će za deset godina biti popularniji od nogometa. 

Ovaj turnir vrijedan milijun dolara potpuno je promijenio svijet online igara i za vrsne elitne gamere ništa više neće biti isto. Dokumentarac pokazuje izazove i žrtve igrača koji igraju na najvišoj razini.

Dendi je počeo igrati video igre još kao maleni dječak kada je njegov stariji brat napokon dobio kompjuter od njihove bake. Iako je bio uspješan i u drugim igrama, kada je naišao na Dotu znao je da je to ono što je oduvijek tražio. Hyhy nije nepoznato ime u svijetu gamera. 2008. godine bio je pobjednik svjetskog prvenstva u E-sportovima. Fear izaziva poštovanje i strah i jedan je od najboljih igrača Dote 2 koji dolazi sa zapadne hemisfere.

Pogledajte sjajni dokumentarac i uđite u uzbudljivi svijet gamera.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara