Za obitelj Biljanović prikupljeno 71.282 kuna: Mnogi su u kino došli i drugi put

Foto: Press

DOBROTVORNE projekcije filmskog hita Šegrt Hlapić u hrvatska kina privukle su više od 3000 ljudi, zahvaljujući čemu su za obitelj Biljanović prikupljene 71.282 kune.

Tijekom prošloga vikenda nezavisna kina i multipleksi diljem Hrvatske uključili su se u dobrotvornu akciju za pomoć obitelji Mile Biljanovića, dječaka koji je utjelovio filmsku inačicu Šegrta Hlapića. Biljanovićev otac, inače samohrani roditelj, nedavno je preminuo od teške bolesti ostavivši iza sebe troje djece: 21-godišnju Tamaru, 18-godišnju Nadinu i 13-godišnjeg Milu.

U akciji je sudjelovalo 39 kinoprikazivača: 23 nezavisna kina, 12 multipleksa Cinestar i četiri Cineplexxa, koji su filmske avanture Šegrta Hlapića prikazivali na ukupno 40 ekrana.

Zahvaljujući ujedinjenom nastupu kinoprikazivača, akcija je privukla ukupno 3071 gledatelja, od čega su nezavisna kina ostvarila izniman broj od 1704 gledatelja. Ukupno je prikupljeno 71.282 kune koje će biti uplaćene obitelji Biljanović.

Hrvatski građani pokazali su se posebno senzibiliziranima za ovu situaciju: vlasnici kina javljaju da su mnogi gledatelji film došli pogledati i drugi put, a gradsko kino Sinj obećalo je da će za obitelj Biljanović uplatiti iznos jednak zaradi na blagajni kina. Spomenimo i da se akcija nastavlja i sljedeći vikend (15. i 16. ožujka) u Domu kulture u Prelogu.

Humanitarnu akciju za obitelj Biljanović organizirao je Hrvatski audiovizualni centar uz podršku produkcijske kuće Maydi film i video, distributera Blitz film i video te hrvatskih kinoprikazivača, koji su se za potrebe akcije odrekli svih prihoda od prodaje karata.

Svi koji žele pomoći obitelji Biljanović dobrovoljnim prilozima mogu to učiniti uplatama na sljedeći račun u Zagrebačkoj banci:

Tamara Biljanović
IBAN HR7323600003510142421
BIC/SWIFT: ZABAHR2X (za prihvat uplata iz inozemstva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara