Za ovakvo što morate imati višak novca

Za ovakvo što morate imati višak novca

Screenshot: YouTube

ONO što je nekima rezultat niza nesretnih životnih okolnosti, drugima je avantura, izlet u svijet koji vrlo vjerojatno nikada neće upoznati.

Naime, Šveđani koji raspolažu s previše novca i slobodnog vremena, mogu posjetiti hotele Faktum, a riječ je o smještaju u Gothenburgu koji gostima pruža jedinstveno iskustvo. Ideja je jednostavna, nakon što smještaj bukirate online, organizatori će vas uputiti na jedno od deset pomno odabranih lokacija i upoznati vas sa životom prosječnog beskućnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako smještaj nije skup (noćenje je 10 dolara), teško je zamisliti situaciju u kojoj bi netko novac bacao da spava ispod mosta, u napuštenoj tvornici, na klupi u parku, u šumi ili ispod sjedišta na stadionima.Pružatelji ovih bizarnih usluga svoju ponudu opisuju ovako: "Osjetite puls grada od sumraka do zore u Gullbergvassu. Ova dražesna nastamba je samo nekoliko koraka udaljena od Keja sanjara koji je bio izvor inspiracije brojnim glazbenicima i umjetnicima".

Međutim, iz Faktuma poručuju kako iza svega stoji plemenita ideja, pa na ovaj način žele probuditi svijest o nedaćama 3400 beskućnika iz Gothenburga koji su na dnevnoj bazi suočeni s hladnim skandinavskim noćima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara