Zagrebačke Mozartine u suradnji s Belanom i Urbanom, ovaj su tjedan jako zaposlene

Zagrebačke Mozartine u suradnji s Belanom i Urbanom, ovaj su tjedan jako zaposlene

Foto: PR

ZAGREBAČKE Mozartine koje su prošle godine proslavile 15. obljetnicu djelovanja, te koje su svojim klasičnim repertoarom osim Hrvatske osvojile i svijet, uključujući nastupe na svjetskom festivalu u New Yorku, u Europskom parlamentu u Bruxellesu, u Londonu, Stockholmu, Augsburgu, Budimpešti, Krakowu i dr., trenutno su više okupirane pop-rock glazbom. 
 
Naime, zbor priprema izlazak svog šestog albuma, koji je njima prvi album pop-rock glazbe i to u suradnji s hrvatskim izvođačima.
 
Široj publici je već dobro poznata prva suradnja Mozartina, ona s Damirom Urbanom na pjesmi "Glas jeka" , koja je snimljena 2011. godine. Nakon velikog uspjeha te pjesme, te malo dulje pauze, zbor je obradio Gibonnijevu pjesmu "Vrata do nas", za koju je snimljen i spot u režiji Filipa Filkovića Philtza, a ovih ćete dana u eteru sve češće čuti i obradu izvrsne Belanove pjesme "Rijeka snova", koja je u izvedbi Mozartina i Nene, a u aranžmanu Dubravka Palanovića i Nikše Bratoša, dobila novo ruho.
 
"Rijeka snova" premijerno je puštena 15. veljače u Music pubu Zlatka Turkalja na HR2 u 14 sati, a osim u radijskom eteru ovih će dana biti dostupna i na YouTube kanalu Mozartina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
Inače, Mozartine će s četiri pjesme nastupiti kao gošće i na velikom koncertu Damira Urbana i njegove Četvorke, koji će se održati u Domu sportova 21. veljače, čemu se djevojke posebno raduju. A s kime će djevojke zapjevati nakon "Rijeke snova", saznat ćete uskoro. Naime, kako smo već spomenuli, pjesme se ubrzano snimaju, te će više informacija uskoro saznati i šira publika.
 
Mozartine se ubrzano pripremaju i za nove inozemne projekte, te je u najavi turneja u Parizu, ali i dolazak izvrsnog kanadskog djevojačkog zbora Mozartinama, odnosno svim Zagrepčanima, u goste. Do novih informacija, uživajte u ovoj novoj pjesmi.
 
Poslušajte "Glas jeka" (Mozartine ft. Damir Urban) te obradu Gibonnijeve pjesme "Vrata do nas".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara