Zahvaljujući nevjerojatnoj slučajnosti pronašli kćer otetu prije 17 godina

Zahvaljujući nevjerojatnoj slučajnosti pronašli kćer otetu prije 17 godina

Foto: Shutterstock

ZEPHANY NURSE bila je novorođenče staro samo tri dana kada je 1997. godine oteta iz bolnice Groote Schuur u Cape Townu i od tada joj se gubio svaki trag. Njeni roditelji, Celeste i Morne Nurse, nisu odustajali od potrage, a punih 17 godina nakon otmice, pronašli su svoje dijete, i to zahvaljujući nevjerojatnoj podudarnosti.
 
Njihova oteta kćer je zapravo cijelo vrijeme živjela blizu njih, točnije, u nekoliko kilometara udaljenom kvartu, a upravo zahvaljujući tome, priča je dobila sretan kraj. 17-godišnja je Zephany, naime, pohađala jednu tamošnju srednju školu, a istu je školu, spletom okolnosti, uskoro počela pohađati i njena biološka sestra, Cassidy Nurse.
 
Učenici i profesori uskoro su primijetili njihovu nevjerojatnu sličnost, pa se mlađa sestra, ni ne sluteći što se krije iza ove podudarnosti, pohvalila roditeljima pričom koja kruži po školi o njoj i "toj nekoj curi koja joj nevjerojatno nalikuje". 
 
Slučajnost je uskoro dovela do sretnog otkrića, a napravljen je i DNK test koji je potvrdio da je Zephany, koja je do tada živjela pod drugim imenom i smatrala ljude koji su je odgajali svojim biološkim roditeljima, nestala kćer Celeste i Mornea Nurse, koji uz nju i Cassidy imaju još dvoje djece. Kako izvještava Independent, tamošnja je policija objavila da je pod sumnjom za otmicu uskoro uhićena 50-godišnja žena koja je sa svojim suprugom odgajala Zephany kao svoje (jedino) dijete.
 
A još 2010. godine Zephanyin je otac rekao: "Nikada neću odustati od nade. Osjećam u sebi da je moja kćer tu negdje, blizu, i da će se vratiti kući".
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara