Započela je osma sezona "Plesa sa zvijezdama": U prvoj večeri ispali Damir Hoyka i Tihana Matijaščić

Započela je osma sezona "Plesa sa zvijezdama": U prvoj večeri ispali Damir Hoyka i Tihana Matijaščić

Foto: HRT

ZAPOČELA je osma sezona popularne emisije "Ples sa zvijezdama".

Uz pljesak u studiju gledatelje su pozdravili voditelji Barbara Kolar i Duško Čurlić, a ubrzo nakon njih predstavljeni su i plesni parovi ove sezone.

Njih deset zabavljat će nas tijekom osam epizoda svake subote, a sudit će im četveročlani žiri: Milka Babović, Elio Bešan, Dinko Bogdanović i Davor Bilman.

Ornela i Marko

Prvi su se na podiju zagrijali mlada glumica Ornela Vištica i njen mentor Marko Herceg. Ornela je izjavila kako su je uvijek interesirali plesni pokreti i gracioznost plesača, a Marko je potvrdio njenu radoznalost rekavši kako stalno nešto zapitkuje. Njih su dvoje probili led i otplesali slowfox, a žiri većih zamjerki nije imao stoga su prikupili dobre ocjene: tri sedmice i jednu osmicu.

Giuliano i Marija

Nakon njih na scenu dolaze Giuliano i Marija Marinčić. Pjevač je izjavio kako je u plesu "mali od palube", no Marija ga je ipak ohrabrila rekavši kako je od prvog dana pokazao veliku volju. Njih su dvoje otplesali cha-cha-cha, uz nekoliko duhovito ubačenih detalja, a to je prepoznao i žiri. Giuliana su ipak upozorili da ne nekim stvarima ubuduće treba raditi, no publiku je svakako osvojio. Zbroj ocjena koje im je dodijelio žiri bio je nažalost samo 22.

Damir i Tihana

Fotograf Damir Hoyka tvrdi da voli plesati, no obično je to dosad činio u uvjetima koji ne iziskuju poštivanje određenih pravila, a njegova mentorica Tihana zaslužna je da ga za potrebe showa "ukalupi" stoga tvrdi da rade i vježbaju bez pauze. Svoju verziju slowfoxa predstavili su žiriju i publici te, prema riječima žirija, izgledali uvjerljivo, no previše su se koncentrirali na koreografiju umjesto na ples što su pokazale i ocjene; žiri ih je "nagradio" sa samo 17 bodova.

Žanamari i Damir

Pjevačica Žanamari Lalić i njen partner Damir Horvatinčić nastupili su hrabro, no žiriju se ipak nisu svidjeli neki elementi njihove izvedbe cha-cha-cha plesa. S druge strane, impresionirao ih njihov žar s kojim su pristupili vježbanju tijekom protekla dva mjeseca; Žanamari je rekla kako se ipak malo umorila, no nikako neće odustati. Zbog svega to zbroj ocjena žirija je 24.

Sanda i Nicolas

Nicolas Quesnoit izjavio je kako nikad nije vidio tako velik napredak u tako kratkom vremenu, a bivša klizačica Sanda Dubravčić za to je okrivila svoju iskrenu ljubav prema plesu. Sudeći po riječima žirija, Sanda, koja kliže od malih nogu, na plesnom se podiju podjednako dobro snašla. Duhovitim su detaljima klizili pozornicom poneseni slowfoxom koji im je kod žirija donio ukupnu ocjenu 24. Nicolas ipak nije bio zadovoljan, ali je obećao bolji nastup sljedeće subote.

Ronald i Ana

Operni pjevač Ronald Braus sretan je zbog svog angažmana u "Plesu sa zvijezdama" jer tvrdi kako mu se možda smiješi plesna karijera, a mogao bi izgubiti i pokoji kilogram. Njegova partnerica Ana Domišljanović potrudila se da mu u tome pomogne te ga je za prvu subotu pripremila za cha-cha-cha koreografiju na glazbenu podlogu "Autobusa Calypso". Žiri je njihov trud nagradio zbrojem ocjena 26, a publika ih je pozdravila glasnim pljeskom. Iako prema mišljenju žirija Ronald više ne bi trebao plesati cha-cha-cha, on je presretan što mu je ukazana prilika da pleše pred Milkom Babović.

Iva i Robert

Kazališna, televizijska i filmska glumica Iva Mihalić željno je iščekivala svoj nastup, premda su joj, kako sama tvrdi, plesni koraci predstavljali poveći problem. No, zato je tu njen plesni partner Robert Schubert koji ju je ipak uspio podučiti nekim pokretima koji su oduševili publiku. Ivu je "trema pojela i zbunila se", ali žiri joj je čestitao i njen drski ples ocijenio ukupnim zbrojem ocjena 33. Članica žirija Milka Babović paru Mihalić-Schubert dodijelila je prvu desetku u ovoj sezoni showa.

Janko i Valentina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumac Janko Popović tvrdi da nije rođen za ples, ali u spretnim rukama Valentinom Walme uspio je otplesati slowfox na studijskom podiju. Publika im je plješćući držala ritam uz glazbenu podlogu pjesme "Everything" i ponijela ih kroz nastup. Dinko Bogdanović kritizirao je Jankovo pogrbljeno držanje i "štemerski" pristup zbog kojeg je izgledao pomalo ukočeno, što je rezultiralo zbrojem ocjena 20.

Mislav i Petra

Mislav Čavajda već je kao klinac pokušavao imitirati plesne pokrete Kevina Bacona u "Footlooseu", no Petra Jeričević mu je te snove uspjela srušiti na prvom treningu. Ipak, kasnije im je krenulo, a glumac je poželio doći do finala, iako mu pobjeda nije najbitnija. Dinko Bogdanović i Elio Bešan otvoreno su pohvalili nasmijani par te im zajedno s Milkom Babović i Davorom Bilmanom dodijelili ocjenu 36, što je najviša dobivena ocjena u prvoj epizodi osme sezone "Plesa sa zvijezdama".

Nevena i Patrik

Voditeljica Nevena Rendeli bila je skeptična kad su je pozvali u show, no već je na drugom treningu pod vodstvom Patrika Majcena shvatila da se u plesu može zabaviti i izbaciti dosta negativne energije, a uspjela je i pola sata odspavati na treningu. Pozornicom su se kretali samouvjereno, no naišli su na neke negativne komentare žirija koji ih je njihov nastup nagradio ocjenom 27.

Tko ispada?

Ukupan poredak plesača u prvoj epizodi osme sezone "Plesa sa zvijezdama" izgleda ovako:

Mislav i Petra - 10 bodova
Iva i Robert - 9 bodova
Ornela i Marko - 8 bodova
Nevena i Patrik - 7 bodova
Ronald i Ana - 6 bodova
Žanamari i Damir - 5 bodova
Sanda i Nicolas - 5 bodova
Giuliano i Marija - 4 boda
Janko i Valentina - 3 boda
Damir i Tihana - 2 boda

U kombinaciji bodova žirija i glasova publike večeras su iz natjecanja ispali Damir Hoyka i Tihana Matijaščić, a ostalih ćemo devet parova pratiti i sljedeće subote.

Gošća showa bila je Jelena Rozga koja je u crvenoj uskoj haljini otpjevala "Cirkus" dok je oko nje jedan par plesao. Rozga se sasvim prirodno uklopila u show budući da je 12 godina plesala klasični balet, a ovim je putem zahvalila Dinku Bogdanoviću koji joj je prije pomogao u karijeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara