Zašto "guglati" kad možete "guslati": Crnogorci pokrenuli Goosle.me

Zašto "guglati" kad možete "guslati": Crnogorci pokrenuli Goosle.me

Screenshot: Goosle.me

NAJPOPULARNIJA tražilica u svijetu napokon je dobila "konkurenciju". Naime, crnogorci su odnedavno pokrenuli Goosle.me, a ideja je "borba protiv kolektivne aMNEzije".

Tako barem stoji u objavi pokretača koji su objasnili što stoji iza ovog projekta: "Predstavljamo vam novi crnogorski pretraživač u svrhu Borbe protiv kolektivne aMNEzije – Goosle.me

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj pretraživač pohranjivat će arhivu svih onih tekstova, fotografija, dokumenata i ostale građe koja svjedoči o političkom kameleonstvu dužnosnika u Crnoj Gori – o njihovim ratnim pohodima, sumnjivim poslovima, organiziranom kriminalu, nepotizmu, političkim i drugim lažima, ucjenama, i sličnom.

Projekt će služiti isključivo općem interesu građana Crne Gore, pa je stoga zamišljen kao dvosmjerni kanal za komunikaciju s medijima i građanima. Naime, na njemu će svi zainteresirani novinari (i građani) biti u mogućnosti pronaći relevantnu dokumentarnu građu, dok će mediji slati informacije i dokumente od općeg interesa kojima raspolažu, a koje će u ovoj bazi biti pohranjivane".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara