Žena Mačka je biseksualka, zaljubljena u kćer šefa japanske mafije

Žena Mačka je biseksualka, zaljubljena u kćer šefa japanske mafije

Foto: DC Comics

SELINA KYLE, poznatija kao Žena Mačka iz Batmana, je biseksualka. Posljednje izdanje stripa u kojem je ona glavni lik "Catwoman #39" potvrđuje dugotrajna šuškanja o njenom seksualnom životu. Time je "DC Comics" pokrenuo novi trend jednake zastupljenosti LGBT likova u stripovima.

Za one koji ne znaju, Selina Kyle je na vrhu piramide kriminalne aktivnosti Gotham Cityja, a masku Žene Mačke prepustila je Eiko Hasigawi, kćeri šefa japanske mafije i ženi u koju je zaljubljena.

Autorica Genevieve Valentine napisala je na svom blogu da veza između Kyle i Hasigawe i dalje traje te je se neće "pomesti pod tepih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije bilo otkriće, već potvrda. Dok smo Mark Doyle i ja razmišljali o ovom scenariju, Eiko se činila kao prava osoba. Selinu ne iznenađuje ta privlačnost prema ženama, ali je li ovaj poljubac iznenađenje? Pa definitivno je", napisala je Valentine na svom blogu o poljupcu između dviju junakinja stripa.

To ne znači da se briše Selinina prošlost s Batmanom.

"Tako ne funkcioniraju biseksualnost ni čovječanstvo", dodala je Valentine.

Iako je uvijek bila otvorena u pitanjima seksualnosti, Žena Mačka nije prvi lik iz stripova s ovakvim priznanjem. Čak nije ni prva Žena Mačka, jer je Holly Robinson, koja otvoreno živi svoj lezbijski identitet, 2004. godine nosila kostim umjesto Kyle. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara