Žena iz Tuzle napisala hit "Dodirni me slučajno" o čemu Massimo nije imao pojma

Žena iz Tuzle napisala hit "Dodirni me slučajno" o čemu Massimo nije imao pojma

Screenshot: YouTube

FASCINANTNA ljubavna priča Selme i Rasima krije se u nastanku velikog Massimovog hita "Dodirni me slučajno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veliki Massimov hit prema kojem je nazvao istoimeni i nagrađivani album objavljen prošle godine napisala je Selma Jusufović iz Tuzle, a sve je "zakuhao" njen suprug Rasim. On je slučajno na računalu naletio na četiri pjesme koje je za svoju dušu napisala njegova supruga, a one zapravo nikada nisu trebale biti objavljene.

Uz nastanak pjesme vezana je ljubavna priča koju je za Bportal ispričao upravo Rasim. Dok je Massimo uvjeren da je autor pjesme "Dodirni me slučajno" sarajevski kantautor  Dino Muharemović, pjesma je zapravo Rasimov rođendanski poklon supruzi koji je napisala upravo ona sama.

Sve se dogodilo 2007. godine uoči Selminog rođendana. Rasim je odlučio iznenaditi suprugu i poklonio joj njenu vlastitu pjesmu koji je snimio i otpjevao Muharemović. Pjesmu snimljenu na CD odnio je na radio i zamolio ih da je puste u točno određenom trenutku, baš kad su se vozili u automobilu, što je snimljeno kamerom. Selmu je CD s njenom pjesmom čekao u prodavaonici CD-a i u restoranu u koji su krenuli proslaviti njen rođendan.

Dino Muharemović zamolio je Selmu da mu pokloni pjesmu, za nju je snimio spot i nazvao je "Bez daha", a u jednom trenutku čuo ju je i Massimo. Pjesmu je objavio na albumu izdanom prošle godine, a neki od kritičara tvrde da je "Dodirni me slučajno" jedna od njegovih najbolje otpjevanih pjesama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara