"Žene su tu da zadovoljavaju muškarce": Što muškarci govore ženama kad ne znaju da ih snimate

"Žene su tu da zadovoljavaju muškarce": Što muškarci govore ženama kad ne znaju da ih snimate

Screenshot: YouTube

NAKON što su joj dosadila neprestana dobacivanja muškarca na cesti, 28-godišnja Lindsey iz Minneapolisa odlučila se na mali eksperiment.

Skrivenom kamerom snimila je reakcije muškaraca koje je suočila s njihovim seksizmom, a neki su je odgovori u najmanju ruku iznenadili.

"Dobacivanje je uobičajeno tamo odakle dolazim. Žao mi je ako te je to uvrijedilo, ali ne bi se trebala loše osjećati jer žene su tu da bi zadovoljile muškarce. Žena koju to vrijeđa bolje da se nije ni rodila", rekao je u jednom videu Jared iz Ohija.

Lindsey, koja ne želi otkriti prezime, tvrdi da je čekala autobus kada joj je pristupio Jared i nastavio je gnjaviti iako ga je odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ga je upitala zašto nastavlja sa "zavođenjem" unatoč odbijanju, on je odgovorio da je uvjeren da je "zagrijana za njega" i da nema namjeru prestati.

"Zaista me zanima što stoji iza takvog ponašanja. Većina njih misli da je njihovo dobacivanje kompliment, a ove video objave daju im priliku da se bez svog znanja osramote nakon što su osramotili mene", govori Lindsey koja je reakcije počela snimati nakon što ju je nepoznati muškarac u liftu počeo maziti po kosi i nazvao je "plavušicom".

Kako bi pomogla muškarcima da neprimjerene komentare zadrže za sebe, objavila je i "Cards Against Harassment" u kojima daje savjete onima koji nisu upoznati s davanjem komplimenata.

No, većinu su zainteresirale upravo njezine video objave u kojima možemo vidjeti što muškarci govore kad ne znaju da ih snimaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara