Žene u borbi protiv feminizma: Poštujem muškarce, odbijam ih demonizirati i kriviti za svoje probleme

Žene u borbi protiv feminizma: Poštujem muškarce, odbijam ih demonizirati i kriviti za svoje probleme

Foto: Tumblr

KAKAV bi to bio pokret kada ne bi imao i svoje protivnike?

U ovom slučaju radi se o feminizmu, a protiv njega su se okrenule - žene. "Women Against Feminism" (žene protiv feminizma) pokret je koji je početkom godine nastao na društvenim mrežama i okuplja sve žene koje ne podržavaju feminizam.

Anonimna začetnica pokreta na svom Tumblr blogu objasnila je zašto sebe naziva anti-feministicom i zašto je protiv feminizma: "Jednaka prava postoje, upravo sada. Jedino feministice pobjesne kada im kažeš da žene već imaju jednaka prava kao i muškarci. To im nije dovoljno dobro. Žele više. Očajnički žele biti žrtve. Žele privilegiranu društvenu poziciju. Feminizam želi cenzuru. Feministice su najglasnije promotorice cenzure. Samo pogledajte kako reagiraju na komentare na Facebooku, Twitteru, Tumblru. Promoviraju kampanje za cenzuru mišljenja u medijima, na blogovima na YouTubeu. Feminizam ohrabruje žene da razmišljaju u kontekstu slabosti. Feminizam se u praksi ne zalaže za jednakost".

Također tvrdi da feminizam pokušava stvoriti društvo u kojem će žene imati posebne privilegije i posebne kazne za muškarce: "To nije jednakost. Ne zanima me vaša enciklopedijska definicija. Djela feminizma su ono što me okrenulo protiv njega. Djela se ne podudaraju s retorikom. Ne postoji patrijarhat jer stvarni patrijarhata ženama ne bi dozvolio da glasaju, da se razvedu, idu na faks, imaju karijeru, žive same, odu na pobačaj etc.".

Podršku joj pružaju i druge korisnice interneta koje na društvenim mrežama objavljuju fotografije potpore i objašnjavaju zašto ne trebaju feminizam.

"Ne trebam feminizam jer ne želim politizirati svoj spol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa"Ne trebam feminizam jer me društvo ne objektivizira, feministice su one koje mi to govore. Izgledam li potlačeno?""Ne trebam feminizam jer vjerujem u jednakost, a ne u prava i superiornost."
"Ne trebam feminizam jer sam odrasla osoba koja je sposobna preuzeti odgovornost za sebe i svoja djela. Definiram sebe i svoje vrijednosti prema svojim standardima. Nisam meta nasilja i protiv mene se ne vodi rat. Poštujem muškarce, odbijam ih demonizirati i kriviti za svoje probleme."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara