Zlatan Ibrahimović nije stigao u Sarajevo, majka bolesnog dječaka poručila: Nitko neće saznati kad će se susret dogoditi

Foto: Guliver Images/Getty Image, Facebook

PRIJE nekoliko dana regija se digla na noge kako bi vijest o bolesnom osmogodišnjaku Hajrudinu Kamenjašu kojem je posljednja želja upoznati Zlatana Ibrahimovića stigla do nogometaša.

A iako su bosanski mediji prenijeli da je on jutros stigao u Sarajevo, sletjevši u zračnu luku, to ipak nije istina. Naime, Zlatan Ibrahimović nije stigao u BiH, potvrđeno je za Anadoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ibrahimović ne dolazi u naredna dva do tri dana. Čovjek ima svoje obaveze. Molila sam jutros javnost da ne pravi pritisak, da ne napravimo kontraefekt i sve pokvarimo, jer to sebi ne bih oprostila, zbog svog djeteta", istakla je Amela Kamenjaš, Hajrudinova majka, dječaka oboljelog od leukemije, naglasivši: "Molim sve medije u BiH i regionu da se povuku iz ove priče, jer ne poštuju ni Zlatana, ni mog Hajrudina".

Amela je dodala da "nitko nikada neće saznati gdje će se i kada upoznati Hajrudin i Zlatan Ibrahimović": "Ovo nije igra, ovo je moja bol i molim sve da to poštuju“, istakla je Amela Kamenjaš, kazavši da je ''izvela svoje dijete iz bolnice da želi da mirno umre u svojoj kući".

"Ovog tjedna Zlatan ima treninge i utakmice. Demantiramo informacije da je Zlatan došao u BiH. Nije točno da je došao u Sarajevo", rekla je Merjema Kamenjaš za Anadoliju, sestra malog Hajrudina.

Jučer je za nogometaš švedske medije izjavio: "To je tužno. Ja svakog tjedna dobivam slične zahtjeve i zaista želim usrećiti svakoga. Vidjet ću što mogu učiniti za dječaka. Vidjet ćemo što će se dogoditi".

Podsjetimo, osmogodišnji Hajrudin Kamenjaš većinu svog života bori se s leukemijom, a nedavno su mu liječnici prognozirali još mjesec dana života. Vijest o njegovoj želji prenijeli su brojni mediji nakon što ju je na svom Facebooku objavila humanitarka Tea Rekić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara