Zlatni globus: "Argo" Bena Afflecka najbolji je film

Foto: AFP

NAKON objave nominacija za Oscara, u Los Angelesu je sinoć održan i Zlatni globus koji ni ove godine nije razočarao. Ben Affleck osvojio je nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg redatelja za svoj film "Argo", koji je ujedno proglašen i najboljim. S obzirom da su za najboljeg režisera nominirani bili jedni od najcjenjenijih filmaša, Kathryn Bigelow, Ang Lee, Steven Spielberg i Quentin Tarantino, nije neobično da je nagrada iznenadila i samog Afflecka, prenosi CNN.

Nagradu za najboljeg glumca u drami je osvojio Daniel Day-Lewis za ulogu u filmu "Lincoln", dok je nagradu za najbolju glumicu u drami dobila Jessica Chastain za ulogu u filmu "Zero Dark Thirty". Britanska pjevačica Adele je dobila nagradu za najbolju filmsku muziku zahvaljujući pjesmi u filmu "Skyfall". Serija "Homeland" proglašena je najboljom televizijskom dramom, a Damian Lewis najboljim televizijskim glumcem zahvaljujući svojoj ulozi u ovoj seriji. Maggie Smith je proglašena najboljom sporednom ženskom ulogom u seriji "Girls".

Nagradu za najbolji scenarij je dobio Quentin Tarantino za scenarij filma "Django Unchained". Christoph Waltz je proglašen najboljim sporednim glumcem za svoju uloge u ovom filmu. Film "Ljubav", austrijskog režisera Michaela Hanekea, je proglašen za najbolji strani film. "Jadnici" su osvojilo nagradu za najbolji filmski mjuzikl, dok je Hugh Jackman proglašen najboljim glumcem u mjuziklu zahvaljujući ulozi u ovom filmu. Jennifer Lawrence je proglašena najboljom glumicom u kategoriji komedije za ulogu u filmu "Silver Lining Playbook". Glumica Jodie Foster je dobila nagradu Cecil B DeMille za životno djelo.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara