Znanost otkrila tajnu flertanja: Dodir je ključ uspjeha

Foto: Shutterstock

ISTRAŽIVAČI kažu kako je dobar flert učinkovitiji od dobrog izgleda.

Davanje signala da ste slobodni i zainteresirani potiče privlačnost, piše The Week. Zato prestanite razmišljati o tome jeste li dovoljno zgodni ili dobro obučeni i pustite da vas znanost nauči kako uspješno flertati.

Monica Moore, psihologinja sveučilišta Webster u St. Louisu, napravila je istraživanje o tehnikama flertanja u barovima za samce, trgovačkim centrima i raznim mjestima gdje mladi ljudi odlaze kako bi upoznali nekog novog. Istraživanje je pokazalo kako fizički najatraktivnije osobe nisu one kojima se najviše prilazi. Najviše pažnje privlače oni koji jednostavnim tehnikama jasno odašilju samopouzdanje i signal da su "na raspolaganju".

Koje su to dvije univerzalne tehnike flertanja koje funkcioniraju kod oba spola? Osmijeh i kontakt očima. To su dva indikatora dostupnosti koje znaju prepoznati i muškarci i žene.

Najuspješnija tehnika svakako je - dodir.

Istraživači su utvrdili koji će vas tipovi dodira svrstati u prijateljsku zonu, koji su znak da želite "nešto više" i koji će vas katapultirati u fazu "nuklearne" ljubavi.

Prijateljska zona: Rukovanje, guranje ramena, tapšanje po ramenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nešto više" zona: Dodirivanje podlaktice, dodirivanje struka, prebacivanje ruke preko ramena

"Nuklearna" zona: Dodirivanje lica

Prilikom primjene ovih pravila treba znati kako muškarci u većini dobro reagiraju na dodir nepoznate žene, ali u obrnutom slučaju ipak trebaju biti malo oprezniji. Istraživanja pokazuju kako muškarci koji kod flerta stavljaju naglasak na svoju fizičku privlačnost baš i nemaju uspjeha. Najučinkovitija tehnika je iskazivanje društvene dominacije.

Rezultati ukazuju na to da su najviše uspjeha imali muškarci koji su druženjem s muškim prijateljima pokazali svoj status u društvu. Neuzvraćenim dodirima (zaigrano naguravanje, udaranje laktom u rebra) pokazali su svoje pozitivne namjere što je u ženama izazvalo privlačnost.

Kako ćete znati je li vaše flertanje upalilo? Znanstvenici s MIT-a imaju odgovor. Ako žena s kojom flertate priča brzo, uglađeno i zainteresirana je za razgovor - uspjeli ste. Ako su njezini odgovori nespretni i u njima osjećate neodlučnost - odustanite.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara