Znate kako je završio, a sad doznajte kako je "Breaking Bad" mogao završiti

Foto: Press

U INTERVJUU za službeni podcast serije, tvorac "Breaking Bada", Vince Gilligan otkrio je nekoliko alternativnih završetaka o kojima su on i scenaristi razmišljali.

Gilligan naglašava kako su ovo samo neke ideje o kojima su razmišljali te kako se ne radi o gotovim scenarijima već idejama s kojima su žonglirali prije nego su od njih potpuno odustali, a dodaje i da su neke od njih pretjerane, ali zanimljive.

Skyler je skoro počinila samoubojstvo

Prije početka pete sezone, izvršni producenti AMC-ja i Sonyja razmišljali su o mogućem samoubojstvu Walterove supruge Skyler."Ozbiljno smo razmišljali o tome, ali neki su scenaristi vjerovali kako je riječ o lošoj ideji. I bili su u pravu. Smatram da bi to bilo nepotrebno. Čak smo razmišljali i o tome da na kraju pobjegne s Waltom, ali nikada nismo uspjeli smisliti kako bi u priču uključili i sina", rekao je Gilligan i dodao da bi u toj varijanti Skyler počinila samoubojstvo u nekoj motelskoj sobi.

Walter Jr. umire u drugoj sezoni

Jesse je trebao poginuti u prvoj sezoni, ali odustali smo od te ideje. Trebao ga je ubiti nemilosrdni diler, a Walt bi se u toj varijanti htio osvetiti."Walter bi ga oteo, zatočio u podrumu i mučio ga. Postavio bi čak i sačmaricu kako bi dileru pružio mogućnost da se sam ubije, aktivirajući zamku. Walter Jr. ušao bi u podrum i pokušao mu pomoći, a diler bi tada aktivirao zamku i ubio i sebe i Walterova sina". Svi kojima sam otkrio ovu ideju rekli su mi da sam sjeban, pa smo od toga odustali", objasnio je Gilligan.

Walter White kao Rambo

"Kada smo na početku pete sezone predstavili M60, nismo bili sigurni što ćemo s njim učiniti. Prvo smo mislili staviti Waltera u situaciji kao u 'Scarfaceu', ali odustali smo od te ideje i pustili da se situacija razvija, smatrajući da ćemo do kraja smisliti nešto pametno", započinje Gilligan.

Walt je trebao ušetati među negativce i pokositi ih u stilu Ramba, ali scenaristi su zaključili da Walt nije taj tip."Postojala je čak verzija u kojoj bi policija došla po Waltera, a on bi na njih zapucao. Postojala je i verzija u kojoj Jesse završava u zatvoru, a Walt ga dolazi spasiti. Međutim, nismo htjeli da Walter ubija pozitivce. Koliko god loš bio. Na kraju smo odlučili da će mitraljez iskoristiti protiv onih koji su gori od njega", objasnio je Gilligan.

Novi život u New Hampshireu

Scenaristi su u jednoj fazi razmišljali o novom početku u New Hampshireu.

"Tamo bi imao novu suprugu, novi posao, a razgovarali smo čak i o opciji da u nekoj školi predaje kemiju. U jednoj bi sceni izvodio eksperiment, a u njegovoj točnosti i predanosti vidjeli bi da mu nedostaje pripravljanje kristalnog metamfetamina", završava Vince Gilligan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara