Zoološki vrt opet šokira: Nakon žirafe eutanazirali četiri lava

Foto: Shutterstock

ZOOLOŠKI vrt u Kopenhagenu u kojemu je u veljači unatoč prosvjedu i peticiji tisuća ljudi ubijena zdrava žirafa Marius ponovno je u središtu pozornosti zbog eutanazije četiri lava.

"Zbog prirodnih nagona i ponašanja, uprava zoološkog vrta bila je prisiljena eutanazirati dva starija lava i dvojicu mladih desetomjesečnih lavova koji se ne bi mogli obraniti sami. Mlade desetomjesečne lavove bez sumnje bi ubio novi mužjak čim bi mu se ukazala prilika", stoji u priopćenju zoo-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za nekoliko će se dana lavicama koje su trenutačno u reprodukcijskom ciklusu dovesti novi mužjak za parenje. "Naš zoološki vrt poznat je u svijetu po radu s lavovima i na to sam vrlo ponosan", rekao je njegov upravitelj Steffen Straede.

Prošli su mjesec nepoznate osobe prijetile smrću zaposleniku kopenhaškog zoološkog vrta nakon odluke uprave o ubojstvu 18-mjesečne Marius rođene u zoološkom vrtu. Pošto je navršila 18 mjeseci danske su vlasti morale ispoštovati zakon EU-a kojim je predviđeno da se životinje ne smiju neograničeno razmnožavati dok su u zatočeništvu.

Lavovi nisu eutanazirani javno poput Marius.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara