Zvijezde pozivaju na bojkot hotelskog lanca zbog uvođenja šerijata

Zvijezde pozivaju na bojkot hotelskog lanca zbog uvođenja šerijata

Foto: JLP

VIŠE poznatih osoba, među kojima je i vlasnik Virgina Richard Branson, pozvalo je na bojkot brunejskog hotelskog lanca Dorchester Collection nakon što je u tom prebogatom sultanatu ovih dana uveden šerijat.

Moćni sultan Hasanal Bolkiah, koji je zahvaljujući prihodima od domaće nafte jedan od najbogatijih ljudi u svijetu, prošlu je srijedu objavio da će postupno na snagu na njegovom teritoriju stupiti šerijat, islamski zakon koji uređuje sve aspekte ljudskog života. Novi zakon predviđa primjerice odsijecanje ruku za kradljivce, šibanje za konzumaciju alkohola ili pobačaj, kao i kamenovanje za razne vrste prijestupa.

Richard Branson objavio je tijekom vikenda da je zabranio svojem osoblju da odsjeda u hotelima mreže Dorchester Collection u kojoj se primjerice nalaze vrlo šik hoteli Dorchester u Londonu i Beverly Hills u Los Angelesu.

"Nijedan zaposlenik Virgina, ni naše obitelji, neće odsjedati u hotelima Dorchester, sve dok sultanat ne bude poštivao temeljna ljudska prava", rekao je britanski milijarder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski komičar Stephen Fry i televizijska voditeljica i glumica Ellen DeGeneres također su kazali da neće više nogom kročiti u te hotele.

Zaklada Feminist Majority najavila je da više svoje svečanosti neće organizirati u hotelu Beverly Hills.

Hotelski lanac Dorchester Collection pripada brunejskoj agenciji za ulaganja, fondu koji kontrolira ministarstvo financija na Bruneju.

Brunej, mali sultantan na otoku Borneo, bit će jedina zemlja jugoistočne Azije koja će primjenjivati šerijat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara