Adolf Hitler kao beba prokrijumčaren u Austriju

Adolf Hitler kao beba prokrijumčaren u Austriju

ADOLF HITLER je rođen u Njemačkoj, a ne u Austriji, kako je to uvijek tvrdio, a kao novorođena beba prokrijumčaren je preko njemačko-austrijske granice, prema novoj Hitlerovoj biografiji.

Nacistički diktator, koji je postao njemački državljanin tek 1932., nekoliko mjeseci prije nego što je u siječnju 1933. stupio na vlast, tvrdio je da je bio rođen u austrijskom gradu Braunauu 20. travnja 1889. Hitlerova rodna kuća još uvije stoji u Braunau, na očaj lokalnih stanovnika.

Ali u novoj se knjizi njemačkog novinara Egona Feina ´Hitlerov put prema Nuernbergu´ tvrdi da je majka budućeg fuehrera slučajno bila na njemačkoj strani granice kada je dobila trudove i rodila.

Feinova verzija Hitlerova rođenja, koja se temelji na izjavama svjedoka, sljedeća je: fuehrerov otac Alois Hitler bio je u noćnoj graničarskoj službi na njemačkoj strani granice u noći rođenja svog sina.

Njegova trudna zaručnica Klara Schicklgruber prešla je rijeku Inn, koja predstavlja granicu između Austrije i Njemačke, kako bi Aloisu odnijela večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I upravo tamo, u graničarskoj kućici u bavarskome gradu Simbachu, Klaru su iznenada ulovili trudovi i rodila je malog Adolfa.

Ova verzija priče potkrijepljena je iskazom oca Ubalda, kapucina, koji je dva dana nakon poroda krstio bebu na austrijskoj strani granice u Braunauu.

Puno godina kasnije kada je Hitler došao na vlast, otac Ubald ispričao je ´pravu priču´ njegova rođenja. Kazao je da su roditelji, zabrinuti zbog birokratske zabrane koja je uključivala ´rođenje na granici´, prokrijumčarili novorođenu bebu Adolfa preko granice u noći njegova rođenja.

Alois Hitler preminuo je u krčmi 1903., a Klara je umrla četiri godine kasnije. Do danas nije potpuno jasno je li se par ikada vjenčao, što još uvijek potiče glasine o tome je li Hitlerovo pravo prezime bilo Schicklgruber ili Hitler.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara