Agyness Deyn - cijela Engleska bruji o novoj ikoni stila

DO SADA je vrijedilo pravilo da kada se u Engleskoj govori o stilu onda je Kate Moss ultimativna božica, međutim, i Kate Moss stari, pa je tako bilo pitanje vremena kada će na njezin pijedestal doći neka nova "Miss fashion".

Sudeći po britanskim naslovnicama nova je zvijezda Agyness Deyn, 25-godišnja manekenka dječačkog izgleda koja je u svijetu mode poznata po snažnoj osobnosti i cool stilu. Britanski su ju mediji nedavno prozvali modelom no.1 i to zato što se od ostalih manekenki razlikuje potpuno prirodnom ljepotom, zdravim načinom prehrane, jednostavnim životom i "kuršlusom" u koji se odijeva ( kombinira nemoguće materijale i boje, a iz kuće rijetko izlazi bez šešira).

Agyness Deyn nije njezino pravo ime

Agynessino pravo ime je  Laura Hollins, a Agyness Deyn se zove od svoje sedamnaeste godine kada je promijenila ime jer je željela po nečemu biti "neobična". Za manekenku i nije baš visoka, svega 173 cm, nosi konfekcijski broj 34 i broj obuće 40. Pohađala je katoličku jezičnu školu u Rawtenstall, Lancashire, te školu gramatike gdje je učila o glazbi i dramaturgiji.

Nerijetko se polemiziralo oko Agynessinih godina, naime, gdje god se pojavila govorila je da je rođena 1986. godine, međutim, uz njezino pravo ime Laura Hollins stoji 1983. kao godina rođenja.

"Ne želim pričati ništa o njoj. Jako sam ponosna na Agyness i neki su me savjetovali da o njoj ne govorim ništa, pogotovo ne koliko joj je godina. Isto tako ne želim reći tko mi je to rekao", odgovorila je njezina 54-godišnja majka i medicinska sestra Lorraine.

Agyness Deyn snimala kampanju za najjača modna imena

Do sada se Agyness Deyn, nova modna ikona, pojavila na naslovnici talijanskog izdanja magazina Vogue, u srpnju prošle godine pojavila se na naslovnici britanskog Voguea, a dva mjeseca kasnije krasila je naslovnicu magazina Observer Woman.

Baš kao što je to radila njezina prethodnica Kate Moss, Agyness će uskoro početi dizajnirati odjeću za Top Shop.

Snimila je kampanje za modne kuće Blumarine, Casharel, John Galliano, Gianfranco Ferrè, Giorgio Armani, Mulberry, Paul Smith i Vivienne Westwood. Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada British Fashion Awards Deyn je osvojila nagradu za modela godine.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara