Akt trudne Kate Moss prodan za 3.93 milijuna funti

NAKON burne aukcije u čuvenom londonskom Christieu, slika gole manekenke koju je naslikao Lucian Freud otišla je u ruke anonimnog kupca koji se javio telefonom.

Slika koja prikazuje Kate u trudnoći u prirodnoj veličini se već nekoliko puta prodavala i svaki vlasnik je, prodavši je, zaradio više novca od onog što je uložio.

Posljednji vlasnik iz New Yorka je za nju iskeširao 2.75 milijuna funti, a sada je dobio 3.93 milijuna funti. Nagađa se da je i sama Kate htjela kupiti svoju sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81-godišnji slikar, unuk slavnog psihoanalitičara Sigmunda Freuda, jedan je od vodećih umjetnika u Engleskoj. Portretirao je kraljicu, ali je odbio napraviti portret princeze Diane uz objašnjenje da je "glamur zasjenio njeno pravo lice."

Iako ne voli slikati manekenke jer smatra da njih "svi toliko gledaju da su već navukle drugu kožu", lijepoj Kate nije mogao odoljeti kada je u jednom časopisu pročitao da bi mu ona htjela pozirati.

Nakon toga je nastao "Goli portret 2002", a od svog principa je odustao još jednom kada je slikao trudnu bivšu suprugu Micka Jaggera, manekenku Jerry Hall.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara