Album Toše Proeskog na engleskom jeziku uskoro na tržištu

USKORO izlazi posljednji album kojeg je snimio tragično preminuli makedonski pjevač Toše Proeski - onaj na engleskom jeziku, a detalji objave bit će precizirani za desetak dana u Londonu, javlja Utrinski Vesnik.

Taj list piše kako se čini da je neizvjesnost oko objave Tošinog albuma na engleskom jeziku konačno pri kraju, jer neslužbeno doznaju kako će se za desetak dana u Londonu sastati predstavnici produkcijske kuće Award i britanski menadžeri koji su bili zaduženi za Tošinu inozemnu karijeru, te zajednički dogovoriti detalje objave CD-a.

Ipak, konačna odluka o objavi ipak pripada Tošinoj menadžerici Ljiljani Petrović, koja će zajedno s inozemnim menadžerima olučiti o sudbini osam pjesama koje je Toše snimio u posljednjim mjesecima prije svoje smrti. Nažalost, tragedija je prekinula planove - promocija pjesama trebala je biti krajem godine, na svečanom prijemu u Londonu. Kako i tko će objaviti Tošin album namijenjen stranom tržištu, doznat će se u narednim tjednima.

Hit "Arija" emitira se i prije službene objave

"Zasada je dovoljno i to što znamo da će pjesme biti objavljene", komentiraju brojni Tošini obožavatelji, koji utjehu nakon Tošine tragične smrti pronalaze u neprekidnom preslušavanju njegovih pjesama. Jedna od njih je i "Arija", fantastičan duet kojeg je Toše snimio s talijanskom zvijezdom Giannom Nannini, izabran za najavni singl albuma.

S obzirom da se pjesmu svakodnevno pušta na radijskim, ali i na TV postajama u Makedoniji, produkcijska kuća Award oštro je reagirala: "`Arija` je dio golemog projekta na engleskom jeziku. Prema svakoj logici i zakonima, pjesma se ne smije emitirati prije nego što službeno bude objavljena". Dopis u kojem se traži prestanak emitiranja, Award produkcija je uputila na adrese svih radijskih i TV postaja. Prema pisanju Utrinskog Vesnika, vijest o emitiranju te pjesme prije službene objave, iznenadila je i Giannu Nannini, koja je još uvijek u šoku zbog Tošine smrti.

Kao što je već poznato, na novom albumu je Toše Proeski surađivao sa zvijezdama kao što su Andy Wright (bivši član Simply Reda), Wayne Hector (Westlife) i Livingstone Brown (Maxi Priest), a sve fotografije za album snimio je poznati fotograf Jason Joyce.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara