Alen Islamović otkrio čime se danas bavi: "Mjesečno ima posla 6 do 10 dana"

Alen Islamović otkrio čime se danas bavi: "Mjesečno ima posla 6 do 10 dana"
Foto: Instagram

ALEN ISLAMOVIĆ proslavio se kao član grupa Bijelo dugme i Divlje jagode koje su u bivšoj Jugoslaviji bile omiljene regionalnoj publici, a iako se i danas aktivno bavi glazbom, Islamović u rodnoj Krajini ima plantažu lješnjaka.

"Moj otac se bavio poljoprivredom pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu. Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika", ispričao je Islamović za Azru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alen Islamovic (@islamovicii)

Kako bez glazbe ne može ni dok se bavi poljoprivredom, pazi na to da uvijek ima dobru glazbenu pozadinu.

"Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i što god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina", istaknuo je glazbenik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alen Islamovic (@islamovicii)

Sezona rada za njega počinje već u ožujku, a čak i kada nema posla, voli provoditi vrijeme na plantaži.

"Mjesečno šest do deset dana ima posla po pet do šest sati. Nije neki težak posao čupkati korov i zalijevati biljke. Potrebno je imati i nešto mehanizacije, traktor, kosačice, kontejnere za dovoženje vode, pumpe, prikolice, trimere za travu", kaže Alen.

Uz sve to, Islamović je posvetio vrijeme pisanju autobiografske knjige koju je završio prije sedam godina, koju je nazvao "Moje doline sjećanja", ali kaže da je još uvijek ne planira izdati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara