Alka Vuica: Mene slušaju intelektualci, a Edo Maajka smrdi po znoju i preko ekrana

U PRILOGU Salon Jutarnjeg lista mišljenja o urbanoj glazbi sukobili su Alka Vuica i Mile Kekin, lider Hladnog piva. Tako je Alka ustvrdila da njezinu glazbu slušaju intelektualci, da je Edo Maajka "smrdi po znoju preko televizije", ali i da je Bill Gates "čovječanstvu dao taj Internet".

Iako je Miletova i Alkina rasprava o urbanoj odnosno folk glazbi, opisano nogometnim terminima, izgledala kao susret engleskog Arsenala i NK Mladosti iz Suhopolja, Alka nas je podsjetila na Nikitu (koja je svojevremeno ustvrdila kako su pjevačice poput nje i Severine hrvatsko nacionalno blago), pa se jednostavno nismo mogli suzdržati od prenošenja nekoliko Alkinih bisera.

Tako smo saznali da je Severina, krenuvši u etno vode, zapravo počela kopirati Alku koja se, naravno, prva u Hrvatskoj počela baviti takvom glazbom. Kakve točno veze Alka i Seve imaju s etnom, bivša ljubavnica Bajage i Gorana Bregovića nije objasnila.

"Navodni sukob Severine i Ede Maajke stvorili su mediji. Kao tekstopisac mogu reći da je stih "reperi dignite hajku, djeca slušaju krivu majku" odličan, vrlo duhovit. S tim da bi to ipak trebala izgovoriti majka!" – ispalila je Alka, pa pojasnila: "Za jednu djevojku koja još nije majka možda je takav stih neprimjeren."

Nakon što je Mile urbanu glazbu definirao kao glazbu koju sluša visokoobrazovana publika, Alka je imala spreman iskričav odgovor: "Jako su vam obrazovana ta djeca koja slušaju Hladno Pivo!"

Neugodnu situaciju Mile je pokušao izgladiti šalom: "Apsolutno su obrazovani, samo što su pijani pa to ne dolazi do izražaja.", ali Alka se nije dala: "Moju glazbu slušaju intelektualci koji se žele dobro provesti, a vašu pijana djeca."

Na to se Mile uozbiljio, pojasnivši kako je termin "urbana glazba" postao sinonim za dobru glazbu kojom mladi i kreativni ljudi pokušavaju nešto reći, dok Alkina definicija iste zvuči ovako: "Ta tzv. urbana glazba su crnački narodnjaci!"

"Danas više nema urbane glazbe kakve je bilo 80-ih, pa se urbanim proglašava Edu Maajku, koji mi preko televizije smrdi po znoju, i Milu Kekina, koji skida majicu ovako dlakav, nedepiliran i vrišti na Porinu." – mudro analizira Alka, pa dodaje kako takvu urbanu glazbu promoviraju "glazbeni kritičari koji su došli iz Posušja i ne znaju se ni oprati ni ošišati."

Vjerojatno najzabavnija Alkina izjava je ona o Billu Gatesu, kojeg je treći sugovornik u diskusiji, bivši ministar Davor Štern, proglasio svojim superherojem, ne zbog bogatstva nego zbog onog što je dao čovječanstvu.

"Kaj je dao čovječanstvu? Užas, dao nam je Internet, ono na što ja nikad ne bih pristala." – poentirala je Alka u stilu kolegice "Fuj Internet" Severine. Naravno, činjenica da Bill Gates s nastankom Interneta ima veze otprilike koliko i Alka s urbanom glazbom nije joj nimalo zasmetala.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara