All Saints zbog bankrota rasprodaju imovinu

IAKO su prije godinu dana opet krenule u osvajanje europske glazbene scene, djevojke iz grupe All Saints suočene su s velikim financijskim problemima, zbog čega se neke članice opraštaju od nekretnina i kreću u podstanarstvo. All Saints više nemaju diskografsku kuću ni menadžera, no unatoč svemu najavljuju kako će uskoro ući u studio, u pokušaju pronalaženja novih hitova.

Melanie Blatt, jedna od članica pomalo zaboravljene grupe All Saints, priznala je britanskim medijima kako je nekadašnja glazbena senzacija suočena s ozbiljnim financijskim problemima. "Nismo bogate koliko ljudi misle. Nas četiri oduvijek dijelimo zaradu, a kako nismo prodali albuma koliko, recimo, Spice Girls, jasno vam je da o velikim novcima nema ni riječi. Zbog svega toga smanjujem financijske apetite", rekla je i dodala kako prodaje kuću u Londonu, vrijednu više od milijun funti.

All Saints na glazbenoj su se sceni pojavile 1997. godine, kad su ih britanski kritičari proglasili nasljednicama Spice Girls. Objavile su dva uspješna albuma, ali su 2001. godine prestale s radom, i to zbog razmirica u bendu. Prije dvije godine opet su počele nastupati i imale jedan hit na britanskoj top listi, no bijedna tiraža njihovoj diskografskoj kući bila je dovoljna za prekid suradnje.

Unatoč lošim poslovnim rezultatima, Shaznay, Melanie, Natalie i Nicole tvrde da će nastaviti rad u grupi, a za sljedeću godinu najavljuju i novi, četvrti studijski album. Ipak, nije poznato tko će ga izdati, jer su, uz Spice Girls, Sugababes, Girls Aloud i brojne druge girl bandove, All Saints, prema tvrdnjama tamošnjih kritičara, "nemaju što tražiti" na britanskoj glazbenoj sceni.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara