Alton F650 XUV: Jednostavno najveći

Alton F650 XUV: Jednostavno najveći

HUMMER na cesti izgleda nezgrapno, ukrajinski Vepr već djeluje poput černobiljskog sindroma, no apsolutni rekorder je Altonova prerada na osnovi Fordovog kamioneta.
 
Posljednja izvedba predstavljena je na Chicago Auto Showu. Poput svojih prethodnika nosi ime F650 XUV, a predstavlja gotovo nezamislivu nakupinu čelika na kotačima. Vozilo je to pokraj kojeg se i legendarni Shaquille O'Neal ne osjeća sputano (vozi ga od 2006.g), a predstavlja ultimativni i neizostavni predmet dokazivanja osobne snage.


 
Pomalo nevjerojatno, ali u trendu downsizinga Ameri i dalje traže ovakva vozila, koja ne samo da gaze mačuhice, već gaze sve što se posljednjih godina željelo postići ekološkim inicijativama. U Altonu su spremni ispuniti sve želje kupaca koji nedostatak testosterona ili vlastitu nesigurnost žele nadoknaditi pokojim metrom čelika.

Jer realno gledajući, postoji li itko kome je doista potreban produljeni fullsize pick-up s tri para vratiju čiji razmak između osovina mjeri koliko i solidna obiteljska limuzina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se samog noviteta tiče informacije tehničke prirode baziraju se na ponudi serijskog Fordovog modela, Dakle, radi se o 7,2-litrenom Caterpillarovom dizelašu, koji u ovoj inačici razvija 233 KS i oko 900 Nm.

No, u cijenu od oko 200.000 USD ulazi i potpuna multimedijalna oprema koja uključuje 42-inčnu plasmu, dva 16-inčna LCD zaslona, hi-fi audio sustav sa 42 zvučnika i još puno toga. Ah da, serijska oprema uključuje i kameru za vožnju unazad kako vlasnik ne bi nehotice pregazio Hummera, srušio zgradu ili što već.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara