Ambiciozno: Jean Claude Van Damme vraća se u ring i na film!

Tekst: V.V.
Foto: JLP

OCVALA zvijezda akcijskih filmova ponovo bi se mogla naći u ringu, i to već sljedeće godine, pišu ovih dana inozemni mediji. Štoviše, ugovor je navodno već i potpisan, i to za muay thai borbu protiv Tajlanđanina Somlucka Kamsinga, 35-godišnjeg zlatnog olimpijca u boksu. A iako se Van Damme još uvijek nije službeno očitovao o ovim tvrdnjama, mediji tvrde da je borba već zakazana za ožujak sljedeće godine. Navodno će se održati u gradu boksa, kocke i poroka, Las Vegasu, a Tajlanđanin Kamsing djelomično je isto i potvrdio.

"Zvali su me iz Van Dammeovog tima i ponudili mi borbu s njim"

"Zvali su me iz Van Dammeovog tima i ponudili mi borbu s njim, po muay thai pravilima ali bez laktova", rekao je i otkrio da će ovom borbom zaraditi čistih sto i pedeset tisuća dolara, te da će ubrati i postotak zarade od televizijskog emitiranja.

Van Damme svoju karate karijeru završio je u Briselu 1980. godine nakon čega se posvetio filmskoj karijeri. Jedno vrijeme mu je išlo dobro; međutim, kako su se u svijetu filma počeli popularizirati neki novi žanrovi čiji korak Van Damme nije slijedio, holivudsku karijeru je završio, jednako kao i onu borilačku.

Ipak, čini se da je Van Damme odlučan vratiti svoju popularnost, kako borilačku, tako i onu filmsku: Van Damme pokušat će ostvariti "kambek" na veliku scenu filmom znakovitog naziva "Karate".

Filmu već predviđaju sudbinu: pravo remek-djelo!

U najavi ovog remek dijela, kako ga već sada nazivaju službene najavne stranice, piše kako će "Muscles from Bruxelles" odnosno Van Damme, glumiti svjetskog prvaka u karateu imenom Piston (to je ime dobio zbog brzine svojih nogu).  Piston se pokušava probiti u svijetu MMA-a, a navodno je lik nastao po uzoru na trenutačnog svjetskog UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Brazilca Lyota Machidu.

I Machida je, baš kao i u filmu Van Damme, profesionalni karataš koji je iznenadio svijet i pomeo oštru konkurenciju u svijetu mješovitih borilačkih sportova.No tu ne staju sve zanimljivosti vezane uz ovaj film. Uloga glavnog negativca ponuđena je niti više niti manje nego najpoznatijem svjetskom borcu u MMA-u Rusu Fedoru Emelianenku. Van Damme i Rus su već od prije veliki prijatelji (Van Damme prijateljuje i s Cro Copom), pa bi sve osim prihvaćanja ove uloge bilo iznenađenje. Emelianenko bi glumio ultra moćnog zlog borca "Buldozera", koji bi, vrlo vjerojatno, na kraju priče izvukao tanji kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara