Američka udruga producenata proglasila "Avijatičara" najboljim filmom

Američka udruga producenata proglasila "Avijatičara" najboljim filmom
AMERIČKA udruga producenata, čije su ocjene često dobar pokazatelj dobitnika Oscara, proglasila je subotu "Avijatičara", Scorseseovu filmsku biografiju milijardera Howarda Hughesa najboljim filmom u 2004. godini.

Jedanaest puta u posljednjih 15 godina, Američka udruga producenata nagradila je filmove koji su kasnije nagrađeni Oscarom za najbolji film, uključujući prošlogodišnji "Gospodara prstenova: Povratak kralja".

Producenti su prvi od tri stručne udruge koje biraju najbolji film godine prije dodjele Oscara 27. veljače.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće subote, Američka udruga redatelja odabrat će svoj najbolji film, a isto će 5. veljače učiniti i Američka udruga filmskih glumaca.

"Avijatičar", u kojem se u naslovnoj ulozi pojavljuje Leonardo DiCaprio, u utrci za ovogodišnjeg Oscara ima oštru konkurenciju. Kritičari hvale i komediju "Sideways" te Eastwoodovu tragičnu boksačku dramu "Million Dollar Baby" i mnogi smatraju da će utrka između ta tri filma biti neizvjesna do posljednjeg trenutka.

Nagradu za najbolji televizijski film ili miniseriju Američka udruga producenata dodijelila je HBO-ovim "Angelima u Americi", dok su mafijaši "Soprano" proglašeni najboljom dramskom serijom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara