Američka vojska izgradila kameni krug za bogoslužja vojnika pogana, druida i vještica

Foto: Ilustracija (celticmythpodshow.com)

AMERIČKA vojna baza u Coloradu je potrošila oko 50.000 dolara na izgradnju kamene strukture slične Stonehengeu, javlja Daily Telegraph. Na akademiji su rekli da je to za kadete koji prakticiraju religije koje se temelje na poštivanju Zemlje poput pogana, druida i vještica. Unatoč pozamašnom trošku, smatra se da se od 4.300 kadeta samo njih troje otvoreno izjasnilo da su pogani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ova investicija u duhovno dobro američke vojske nije se svima svidjela. Bivši republikanski kongresmen Bob Barr se požalio: "Što je sljedeće? Hoće li naoružane divizije biti prisiljene putovati sa žrtvenim životinjama za sotonske rituale? Hoće li rastafarijanci zahtijevati ritualnu marihuanu uz svoje obroke?"

Vještičja religija ili tzv. Wicca dodana je 1970. godine u kapelanski priručnik američke vojske i sadrži detalje o tome kako su organizirani vještičji klanovi te kako druidi bogosluže majci Zemlji i ocu Nebu. U vojsci kažu da je kameni krug postavljen zbog zaštite ustavnog prava na slobodu religije. Američko istraživanje o religijama je procijenilo da u SAD-u postoji oko 700.000 pogana i vještica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara