Američki idol: Djeci u SAD-u David Beckham je najveći sportski uzor

STOTINE tisuća američke djece Davida Beckhama izglasali su za najboljeg sportaša, a engleski će nogometaš titulu sportskog idola dobiti na ovogodišnjoj dodjeli Teen Choice Awarda, godišnjoj priredbi u kojoj djeca diljem Amerike biraju najdraže poznate osobe. Beckhamu je u prilog otišlo dvije trećine glasova čime je potukao konkurente, golfera Tigera Woodsa, košarkaša Kobea Bryanta i zvijezdu američkog nogometa Elija Manninga koji su također bili kandidati za osvajanje nagrade u kategoriji sportskog idola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Becks je krenuo u misiju osvajanja dječjih srca prošle godine kada je potpisao ugovor sa nogometnim klubom LA Galaxy zbog čega se sa obitelji preselio u Ameriku, a godišnja plaća u tom klubu iznosi mu vrtoglavih 3.3 milijuna funti. Iako se u početku činilo kako je Davidov transfer u Galaxy samo gubitak novca i vremena, Beckham je ubrzo počeo pokazivati rezultate i polako ali sigurno puniti tribine stadiona. Galaxy tako ovih dana bilježi porast gledanosti utakmica, što potvrđuju i statistike na temelju kojih je zaključeno da tribine stadiona nikada nisu bile punije. David će nagradu sportskog idola godine primiti na svečanoj dodjeli Teen Choice Awarda koji će putem televizijskog prijenosa pratiti 20 milijuna ljudi, a uručiti će mu je 15-godišnja Disneyjeva zvijezda i glavna glumica serije "Hannah Montana", Miley Cyrus. David je prošloga mjeseca proglašen za najboljeg igrača američke nogometne lige, te najseksi muškarcem u Americi.

David se pojavio i na naslovnici američkog izdanja muškog časopisa Men’s Health, najprodavanijeg muškog časopisa u Americi, u kojemu je pozirao odjeven u stilu 20-ih godina prošloga stoljeća i u boksačkom ringu, a fotografirao ga je Anthony Mandler, čije se fotografije nerijetko nađu na naslovnicama prestižnih časopisa poput "Esquirea, Entertainment Weeklyja i ESPN-a.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara