Američki kongresmeni mijenjali svoje biografije na Wikipediji

ONLINE enciklopedija Wikipedia, koju činjenicama i podacima mogu uređivati svi posjetitelji te stranice, proziva osoblje američkog Kongresa za uljepšavanje biografija nekolicine kongresnika koji su nezadovoljni opisima svoje prošlosti na Wikipedijinim stranicama.

Wikipedijini programeri su otkrili tragove koji su vodili do računala na Capitol Hillu. Istraga je pokrenuta nakon što je predstavnik demokrata Marty Meehan priznao da je malo dotjerao svoju biografiju.

Nakon toga je utvrđeno da su neki političari s Wikipedijinih stanica maknuli činjenice o sebi koje im nisu baš najbolje sjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je otkriveno da je sa računala smještenih u zgradi Senata netko mijenjao biografije senatora Minnesote Norma Colemana, potom senatorice Kalifornije Dianne Feinstein i senatora Iowe Toma Harkina.

Wikipedia nastaje tako što posjetitelji slobodno mogu dodavati i mijenjati objavljene podatke o određenom pojmu, osobi ili događaju, te zbog toga postaje sve popularnije sredstvo za pronalaženje informacija o istima.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara