Američki reper proglašen krivim za napad u Švedskoj

Američki reper proglašen krivim za napad u Švedskoj
Foto: Instagram

AMERIČKI reper A$AP Rocky proglašen je danas krivim za napad u Švedskoj. Sud u Švedskoj presudio je da nije bila riječ o samoobrani, kako je reper tvrdio, nego da se u tučnjavi 30. lipnja radilo o fizičkom napadu. Reper i još dvojica osumnjičenih, Bladimir Corniel i David Rispers, osuđeni su na uvjetne kazne od dvije godine, javljaju američki mediji.

"Napad nije bio tako ozbiljne prirode da se mora odrediti zatvorska kazna stoga su okrivljenici osuđeni na uvjetne kazne", stoji u priopćenju suda.

A$AP Rocky je uhićen je 3. srpnja u Švedskoj sa svojim tjelohraniteljem i dvije osobe iz pratnje zbog ulične tučnjave te je optužen za nanošenje tjelesnih ozljeda.

Internetom se proširila snimka tučnjave na kojoj se vidi kako Rocky udara drugog muškarca.

Rockyjevo uhićenje privuklo je veliku pozornost svjetske javnosti, uključujući i predsjednika Trumpa koji je u petak kazao da su "brojni članovi afroameričke zajednice" od njega zatražili da pomogne reperu koji je crnac. Trump je u srpnju napisao na Twitteru da je švedskog premijera Stefana Lofvena uvjerio kako Rocky nije osoba sklona bijegu te da osobno jamči za njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara