AMERIČKI TURIST U KANUU KRENUO IZ AUSTRALIJE PREMA INDONEZIJI

Američki kanuist odlučio je veslati od Australije do Indonezije, bez opreme, odjeven samo u kratke hlače i majicu, želeći na taj način izraziti prosvjed i zabrinutost zbog stanja u svijetu, izvijestile su u četvrtak agencije.

Glasnogovornik policije u australskom gradu Darwinu za agenciju AAP je rekao da policija još nije odlučila hoće li biti pokrenuta potraga za 38-godišnjim američkim turistom.

Policiji je dojavljeno da je šest metara dugačak kanu primijećen iz zraka u području otoka Bathurst, oko 150 km sjeverno od Darwina, no Amerikanac se otisnuo na more prije nego što mu je policija ušla u trag.

Stanovnici Bathursta novinarima su rekli kako se Amerikanac u srijedu iskrcao na taj otok (80 km sjeverno od Darwina) pitajući je li to Indonezija. Nakon što je dobio negativan odgovor prespavao je na Bathurstu i u četvrtak ujutro krenuo dalje. Lokalnim dužnosnicima Bathursta rekao je kako je nezadovoljan politikom australskog premijera Johna Howarda, američkog predsjednika Georgea Busha te visokih dužnosnika iz Džakarte te da namjerava krenuti put Indonezije da bi ondje "poduzeo neke korake".

Svjedoci su izjavili kako je sa sobom ponio nešto vode i hrane. Prvo kopno koje pripada Indoneziji udaljeno je oko 1.000 km od Darwina.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara