Amy Winehouse se oprala i otrijeznila posebno za Nelsona Mandelu

SA SRCEM na kojem je ispisano "Blake" u kosi, Amy Winehouse pojavila se na velikom finalu višednevne proslave rođendana Nelsona Mandele. Slavnom mirotvorcu pjevale su najveće svjetske zvijezde, ali poglede je privlačila upravo posrnula pjevačica čiji je privatni život i ove godine na naslovnicama tabloida. Nakon što je otpjevala svoja najveća dva hita, "Rehab" i "Valerie", Amy je na slengu zavapila: "Free Blakey my fella!" i napustila ceremoniju, izbjegavajući kolege koji su se u Londonu zabavljali do sitnih jutarnjih sati.

"Izgledala je zdravo i sabrano. Čak je i boju dobila. Konačno se sredila, barem za rođendan Nelsona Mandele", rekla je prezenterica June Sarpong o problematičnoj gošći čiji je nastup do posljednjeg trenutka bio upitan. Osim Amy Winehouse, u londonskom Hyde Parku nastupila je plejada poznatih izvođača - grupa Queen, Sugababes, Annie Lennox, Will Smith i drugi, a u ulogama prezentera pojavili su se glumci, političari, pa i članovi raspadnutih grupa. Nelson Mandela veličanstveni je program pratio iz počasne lože, zajedno s britanskim premijerom Gordonom Brownom.

Posebno uzbuđena bila je Leona Lewis, mlada britanska pjevačica koja je zahvaljujući hitu "Bleeding Love" sve popularnija u cijelom svijetu. "Slušala sam o njemu priče kad sam bila mala. Čak smo u školi pjevali pjesme o njemu. Nevjerojatno je biti ovdje, na njegovoj rođendanskoj proslavi, uopće ne mogu objasniti kako se osjećam od uzbuđenja", rekla je uoči nastupa pred pedeset tisuća ljudi.

Koncert su iz publike pratili brojni uglednici i "zvijezde tabloida", a paparazzi su cijele večeri opsjedali buduću princezu i Williamovu suprugu Kate Middleton. Na pozornici se pojavio i sam Mandela i s javnošću podijelio nekoliko pametnih misli. "Prije mnogo godina održao se povijesni koncert kojim smo tražili slobodu. Vaši glasovi došli su nam preko vode, sve do naših ćelija. Glazba spašava svijet. Spašavate ga i svi vi tu, koji širite pozitivnu energiju i svijest o važnosti borbe protiv AIDS-a", rekao je Mandela dirnut ovacijama iz publike.

D.K.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara