Andrea Šušnjara sljedeće godine na Eurosongu brani hrvatske boje?

NAKON više od mjesec dana glasovanja, posjetitelji internetskih stranica Eurosong.hr i Eurovision-Croatia.com putem ankete odlučili su kako bi najbolja predstavnica Hrvatske sljedeće godine na Eurosongu bila upravo mlada Andrea Šušnjara. S uvjerljivih 44 posto glasova, Andrea Šušnjara je pjevačica koju bi najviše htjeli vidjeti sljedeće godine na moskovskoj sceni kako predstavlja hrvatske boje. Andrea, poznata široj publici kao sudionica Dore 2004. godine kada je osvojila drugo mjesto, te Dore 2005. godine, osvojila je simpatije glasača koji su baš nju odabrali kao najbolji hrvatski izbor, ispred nekih poznatijih imena poput Jelene Rozge, Colonie, Doris Dragović ili Danijele Martinović.

U finalnom dijelu glasovanja koje je trajalo dva tjedna, na anketi je pristiglo gotovo sedamsto glasova, a iza Andree koja je sa uvjerljivih 44 posto glasova zauzela prvo mjesto, nalazi se grupa Colonia sa 25 posto glasova, Jelena Rozga sa 18 posto glasova, Lana Jurčević sa jedanaest te grupa Feminnem sa neznatnih dva posto glasova. Tako se mlada Andrea Šušnjara, koja je bila u užem krugu za izbor nove pjevačice grupe Magazin, našla u društvu pobjednika godišnje ankete “Sljedeći predstavnik Hrvatske bi trebao biti…”, uz Coloniu i Vannu prijašnjih godina.

Andrea Šušnjara rođena je 26. veljače 1987. godine u Splitu, glazbu otkriva u trećoj godini i od tada ima jedan cilj, a to je postati pjevačica. Godine 2004. debitira na Dori s pjesmom “Noah” gdje u polufinalu osvaja prvo mjesto, a u finalu završava na zapaženom drugom mjestu. Te iste godine debitira i na Splitskom festivalu s pjesmom “Kad zažmirim”, osvaja nagradu za najbolju debitanticu i postaje vlasnicom zlatnog grba grada Splita. Godine 2005. na Doru odlazi s pjesmom “Ljudi s mora” i u finalu osvaja četvrto mjesto, a iste godine snima ariju i najavnu špicu za prvu hrvatsku sapunicu “Villu Mariju”.

Škola ispred pjevačke karijere

Međutim, kako je tada bila učenica Druge jezične gimnazije, Andrea se ipak odlučuje za školu. Radi pauzu od godinu dana i na nagovor Tončija Huljića kreće na javnu audiciju za novu pjevačicu kultne grupe Magazin gdje ulazi u finale zajedno s još šest pjevačica. Kada je pozvana da ipak sjedne na tron grupe Andrea zbog zdravstvenih razloga prepušta svoje mjesto. U međuvremenu studira na Filozofskom fakultetu smjer predškolski odgoj gdje upravo pohađa zadnju godinu studija i priprema se da stane uz bok najvećim imenima na hrvatskoj sceni.

Z.K.
Foto: Facebook

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara