Angelina donirala milijun dolara za djecu koja bi zbog koronavirusa ostala gladna

Angelina donirala milijun dolara za djecu koja bi zbog koronavirusa ostala gladna
Foto: Guliver Image/Getty Images

ANGELINA JOLIE brine o djeci kojoj su potrebni obroci kod kuće tijekom pandemije koronavirusa, piše People.

Ova Oscarovka i aktivistica donirala je milijun dolara organizaciji No Kid Hungry, koja distribuira pomoć, kako bi zajednice mogle nahraniti djecu koja su se oslanjala na ručak u školi.

"Od ovog tjedna je preko milijardu djece izvan škola, jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga djeca ovise o brizi i prehrani koju su imala tijekom vremena provedenog u školi, uključujući i gotovo 22 milijuna djece u Americi kojima je potrebna hrana. No Kid Hungry ulaže odlučne napore da osigura potrebnu hranu što većem broju djece", rekla je Jolie (44) u svojoj izjavi.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šestero djece pomaže onima kojima je pomoć potrebna tijekom koronavirusa.

Ona je, također, dala donaciju Agenciji za izbjeglice Ujedinjenih naroda i poslala je podršku školama koje financira u Afganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala da će nastaviti s radom tijekom pandemije.

Jolie, trenutno, financira 10 škola u Kambodži preko Maddox Jolie Pitt fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije. Također financira i Angelina Jolie školu za djevojčice u Keniji i dvije druge škole za djevojčice u Afganistanu.

Angelina radi s UNESCO-om na uspostavljanju Globalne koalicije za obrazovanje kako bi pomogla djeci ostvariti učenje na daljinu tijekom razdoblja kada su škole zatvorene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara