Angelina Jolie: Dio dobiti od prodaje soundtracka mog filma ide SOS dječjim selima BiH

Foto: JLP

LIJEPA holivudska glumica Angelina Jolie nastavlja sa svojim angažmanom u BiH, ovaj put humanitarnim. Angie je u suradnji s Graham King Films i Varese Sarabande Records danas objavila da će dio prodaje soundtracka njezinog filma "U zemlji krvi i meda" ići u humanitarne svrhe, i to za pomoć SOS dječjim selima u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Angelina je izjavila: "Sretni smo što dio od prodaje glazbe iz filma možemo donirati SOS dječjim selima u BiH. Nadamo se da će novac koliko toliko pomoći djeci, da bi im se pružio stabilan dom, bez obzira koje oni bili vjeroispovijesti, nacionalnosti ili spola. Pomoć je za one koji nemaju obitelj koja bi se brinula o njima". Direktor SOS dječjih sela Amir Omanović bio je veoma zahvalan za ovu gestu te izjavio: "Rat u Bosni i Hercegovini je bio užasan. Svaka obitelj je na neki način označena tih ratom. Djeca su najviše patila i pate. Mnogi su izgubljeni, a mnogi su ostali bez roditelja i sistema koji bi se brinuo za njih. SOS dječja sela brinu za tu djecu i pružaju im utočište. Ovdje se odgajaju djeca koja jedna drugima postaju obitelj, majke, sestre i braća. Veoma smo zahvalni za ovu donaciju koja će nam pomoći da nastavimo s radom i pomoći sljedećim generacijama djece Bosne i Hercegovine".

U BiH je oko 300 djece smješteno u SOS dječja sela u Sarajevu i Gračanici, dok preko 7 000 djece prima nekakvu vrstu pomoći SOS programa poput dječje skrbi, jačanja obitelji, edukacije, doškolovanja i socijalne pomoći. Glazbu iz filma "U zemlji krvi i meda" producirala je sama Angelina uz pomoć Roberta Townsona i dobitnika Oscara za glazbu Gabriela Yareda. Na soundtracku se nalazi odabir skladbi iz svih dijelova Balkana, ali i dvije pjesme. "Miss Sarajevo" grupe U2 je uvrštena, ali u izvedbi Luciana Pavarottija i Passengersa. Drugu pjesmu pod nazivom "When The Heart Dies" izvode Nataša Mirković - De Ro i Rade Šerbedžija, Dado Džihan i bend Branka Đurića - Đure "Bombaj Štampa". Soundtrack će biti u prodaji 10. siječnja 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara