Angelina Jolie na udaru kritika: "Prebijela je da bi glumila Kleopatru!"

Tekst: I.M.
Foto: JLP

ANGELINA JOLIE, koju mnogi smatraju jednom od najljepših glumica na svijetu, našla se na udaru kritika nakon što je objavljeno da će upravo njoj pripasti uloga egipatske vladarice Kleopatre u novom filmu producenta Scotta Rudina. Rudin, podsjetimo, planira snimiti biografski film o Kleopatri, temeljen na knjizi Stacy Schiff "Cleopatra: A Life", koja je o Angelini kazala: "Fizički je ona savršena".

No, oni koji su prvi počeli negodovati oko izbora Angeline za glavnu glumicu, većinom su pripadnici afroameričke zajednice, koji smatraju: "Angelina Jolie je prebijela da bi glumila Kleopatru". "Nije bitno koliko su usne Angeline Jolie Pune, koliko je afričke djece posvojila i koliko će joj osunčati ten za potrebe snimanja filma. Uloga je jednostavno trebala pripasti crnkinji. Što je sljedeće? Priča o životu Sojourner Truth (bivša ropkinja, američka abolicionistkinja i borac za prava žena, op.a.) u kojoj će glavnu ulogu dobiti Betty White?", samo je jedan od komentara nezadovoljnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kleopatra i nije bila tako lijepa kao što se pričalo

I stručnjaci smatraju kako lijepa Angelina nije povijesno gledano najbolji izbor za ulogu Kleopatre. Za početak je, kako navode, previsoka, prelijepa i premršava u odnosu na egipatsku vladaricu čiji su izgled procijenili na osnovu arheoloških nalaza. "Na žaljenje sviju, što više proučavamo Kleopatrin izgled, to smo sve više sigurni da priče o njenom navodno prekrasnom izgledu, ne drže vodu", slikovito je pojasnila kustosica londonskog British Museuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara