ANKETA Koja zaslužuje pobjedu? Ovo su finalistice izbora za Miss Hrvatske 2019.

ANKETA Koja zaslužuje pobjedu? Ovo su finalistice izbora za Miss Hrvatske 2019.
Foto: Boris Mataković

USUSRET 28. izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta predstavljamo vam 14 finalistica koje će svoje županije predstavljati na završnom izboru u Malom Lošinju. Koja će od njih postati nova Miss i predstavljati Lijepu Našu na prestižnom izboru za Miss svijeta, doznat ćemo 31. kolovoza kada će aktualna Miss Hrvatske Ivana Mudnić-Dujmina svoju krunu predati nasljednici.

Korčulanka Lara Brkić mogla bi nositi titulu jedne od 'najopasnijih' finalistica ovogodišnjeg izbora. Zanosna plavuša predstavnica je Dubrovačko-neretvanske županije. Lara obožava sport, naročito kikboks koji trenira. Sretno je zaljubljena, a njezin gospodin savršeni osvojio ju je na prvi pogled tijekom slučajnog susreta u Splitu. Tada je mislila da je običan turist iz Australije, no već idući dan ponovno su se sreli na Korčuli i od tada su nerazdvojni.

Predstavnica Primorsko-goranske županije je Rea Rebecca Plišić. Studentica iz Rijeke obožava životinje i mašta o otvaranju azila za životinje. Rebecca voli i ribolov u koji se zaljubila još kao djevojčica. Hrvatsku nikada ne bi napustila jer svoje snove želi pokušati ostvariti u Lijepoj Našoj.

Miss Zagrebačke županije Sara Siladji najmlađa je natjecateljica ovogodišnjeg Izbora za Miss Hrvatske. 17-godišnja Sara dolazi iz Vrbovca. U slobodno vrijeme bavi se modelingom. Iako se to ne vidi na njezinoj liniji, Sara obožava jesti, ali i kuhati. Svoje kulinarske sposobnosti namjerava proširiti receptima svoje bake koje obožava.

Glorija Mudrovčić predstavlja Ličko-senjsku županiju. Studentica iz Otočca studira diplomaciju i međunarodne odnose te je aktivna članica društva za Ujedinjene narode. Uz to voli i jezike, a za sada govori engleski i francuski. Mašta o životu i karijeri u inozemstvu, no ako se to ostvari, ističe kako će se u Lijepu Našu zasigurno vratiti, ako ne prije, onda u mirovini.

Iz iste županije dolazi i Katarina Mamić. 22-godišnja studentica novinarstva u slobodno vrijeme bavi se modelingom. Katarina obožava djecu pa i ne čudi da ju vesele trenuci u kojima je okružuju mališani. Da joj se posreći na lotu, zgoditak bi uložila u obrazovanje, kuću i kupnju automobila.

Boje Šibensko-kninske županije brani Estela Perkov iz Primoštena. Estela obožava trčanje, naročito kada je lijepo vrijeme i tada dane najradije provodi u prirodi. Inače, strast su joj i jezici, a osim engleskog, odlično barata i ruskim.

Maria Rogić dolazi iz Zagreba, voli crtanje i sport, naročito atletiku. Što se tiče karijere, u budućnosti bi se voljela okušati u svijetu mode, dok bi se u privatnom životu voljela istinski zaljubiti. Tvrdi da ju nijedan dečko do sada nije uspio zavesti.

Tea Pavičić iz Slavonskog Broda po struci je ekološka tehničarka. U slobodno vrijeme okupirana je glazbom. Svira klavir i pjeva, a posvetila se i učenju francuskog jezika. Veliki bonus su joj i kućanski poslovi koje s lakoćom odrađuje. Ne strahuje ni od pegle ni od kuhače, no ističe kako bi voljela proširiti svoja gastronomska dostignuća.

Predstavnica Međimurja je Esmeralda Slaviček. 21-godišnja studentica Hrvatskog katoličkog sveučilišta dolazi iz Preloga. Govori tri strana jezika, engleski, njemački i talijanski, a uz jezike voli pjevanje i ples. Nakon završenog fakulteta se vidi u Hrvatskoj u kojoj će kao diplomirana psihologinja pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Tina Ković na izboru predstavlja Zadarsku županiju. Ova rođena Šibenčanka uvijek nastoji biti na raspolaganju svojim sugrađanima, ponajviše kroz razne humanitarne projekte u kojima sudjeluje. Hobi joj je moderni balet, a osim plesa, privlače ju gluma i pjevanje.

Miss Sisačko-moslavačke županije Helena Čatić jedna je od mlađih natjecateljica Izbora za Miss Hrvatske. Ova srednjoškolka dolazi iz Hrvatske Kostajnice i za sebe kaže da je velika avanturistica. Članica je školskog volonterskog kluba. U slobodno vrijeme rado piše poeziju.

Vanja Beronja dolazi iz Vukovara i studentica je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Pauze od predavanja najradije provodi uz Dunav. Voli duge šetnje i vožnju biciklom. Za sebe kaže da je plašljiva osoba pa je bilo kakve ekstremne aktivnosti ne privlače ni najmanje.

Požeško-slavonsku županiju predstavlja Mateja Bilješković. Studira Odgojne i obrazovane znanosti, govori engleski i njemački jezik. Slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima, a često svoj doprinos zajednici daje i kroz humanitarne projekte.

Iz mjesta Poličnik nedaleko od Zadra dolazi Iva Mijolović. Po struci je hotelijersko-turistička tehničarka, a osim turizma, privlači ju i sport, naročito atletika kojom se i sama bavi. Svoj idealni ljetni odmor zamišlja uz rafting i spavanje u šatoru. I to, naravno, u Lijepoj Našoj jer Iva se vodi onom: "Svugdje pođi, ali doma dođi."

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara