ANKETA Tko treba pobijediti u Voiceu?

ANKETA Tko treba pobijediti u Voiceu?
Foto: Dario Njavro/HRT

U FINALNOJ emisiji Voicea Hrvatska susrest će se Filip Rudan, Albina Grčić, Bernarda Bobovečki i Vinko Ćemeraš, a pobjednik može biti samo jedan.

 

Filip se glazbom bavi od šeste godine. Ona ga čini sretnim i dio je njegove svakodnevice pa rado pjeva, svira gitaru i piše pjesme na engleskom jeziku. Prvi je tekst napisao s 14 godina. Glazbeni su mu uzori Shawn Mendes, Ed Sheeran i Toše Proeski, a glazbeni stil u kojemu se pronalazi je pop. Voli pjevati balade, a ljubavni porazi uvijek su mu poticaj da se glazbi posveti još više.

Ovaj 20-godišnjak iz Zagreba publici se već predstavio u dvama natjecateljskim showovima u kojima mu je pobjeda izmaknula za dlaku. Upravo su mu natjecanja podarila dodatno samopouzdanje, pa se tako ovaj student sociologije u budućnosti vidi pred prepunom Arenom. Osim od karijere, velika očekivanja ima i od natjecanja The Voice koje smatra savršenom prigodom da svoj glas pokaže široj publici.

Albina je studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnom Splitu. Živi s bakom koja joj je najveća potpora i koja je od djetinjstva podupirala Albininu bujnu maštu. Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se Music Talentsu", glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila.

Prekretnica u njezinu životu i najljepše iskustvo bio je školski mjuzikl koji je Albinina škola pripremala u suradnji s engleskim kolegama u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu. Albinino odrastanje na glazbenoj sceni od početka je bilo zapaženo. Kao šesnaestogodišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a otad često nastupa na svim društvenim događajima u Splitu. Obožava višeglasja i pjevanje na španjolskom , a iznimno se veseli druženjima i glazbenim suradnjama u The Voiceu.

Glazba je Bernardi životni poziv kojemu se uvijek vraćala. Bernarda pjeva, svira gitaru i stvara vlastite pjesme koje dosad nije objavila. U glazbenoj industriji posebno se divi Lani del Rey, Josipi Lisac i Goranu Baretu, ali ne postoji nijedan glazbenik kojemu bi voljela nalikovati. Zvukom i pojavom glazbi želi dati svoj poseban i novi pečat. Pjevanjem se, inače pomalo povučena Bernarda, rješava svih strahova i potpuno se otvara publici. Najviše se pronalazi u blues, soul i country glazbi. 

Ova 20-godišnjakinja iz Slavonskog Broda voli crtati, pogotovo odjeću. Oduvijek joj je najdraži hobi bio kombiniranje boja i modnih stilova s detaljima na odjeći jer je tako stvari mogla oblikovati kako je željela.

Nakon sudjelovanja u jednom televizijskom natjecanju, glazbu je malo zanemarila. Kada je vidjela da su otvorene prijave za The Voice, "snovi su opet pokucali na vrata" i znala je da se ponovno mora okušati u svojoj najvećoj ljubavi - pjevanju. 

"Možemo odustati od nekih stvari, ali te stvari ne moraju odustati od nas", misao je kojom će se u natjecanju voditi do samoga kraja.

Emotivni Vinko iz Okruga Donjeg svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu. Izvodi pjesme Pearla Jama, Oasisa, Urbana, a sudjelovanje u The Voiceu smatra prigodom da alternativni rock približi široj publici. Vinko je i autor vlastitih pjesama koje desetak godina izvodi u pubovima i na festivalima. Nastupao je na festivalima Exit i Star, a dio je i Anarhiv dua. Pjesme stvara na engleskom jeziku jer mu tako "puno bolje zvuče".

Ovaj 25-godišnjak studira informacijske znanosti u Mostaru. Živi sam u obiteljskoj kući i brine se o životinjama i imanju. Roditelji mu žive u Njemačkoj, a braća u Irskoj i Dubrovniku. Vinko svoju sreću želi pronaći u Zagrebu, a sudjelovanjem u The Voiceu namjerava predstaviti svoje autorske mogućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara