Ankete: Božićna epizoda ˝Mućki˝ proglašena najboljom

SERIJA ´Mućke´ proglašena je u britanskoj anketi najboljom televizijskom emisijom prikazanom u povodu Božića, javlja BBC..

Dvije epizode tv serije iz siromašnog londonskog predgrađa o lokalnom biznismenu Del Boyu Trotteru i njegovoj smušenoj obitelji zauzele su prva dva mjesta na anketi provedenoj u sklopu lanca robnih kuća. Još dvije epizode te serije ušle su među prvih deset.

Najpopularnijom epizodom proglašena je ona iz 1996., snimljena za Božić, kad se Del Boy (David Jason) i Rodney (Nicholas Lyndhurst) za tulum odjenu kao Batman i Robin, a spletom okolnosti završavaju kao pravi borci protiv kriminala.

Odmah iza te slijedi epizoda ´Miami Nice´, u kojoj na ljetovanju na Floridi, Dela zamijene s notornim narkobosom.

Na sedmom i devetom mjestu su epizode iz 1989., kad Rodneyja uhite na putu u Margate, i iz 1985. kada Trotterovi putuju u Nizozemsku i upleću se u krijumčarenje dragulja.

Na trećem mjestu top-liste najpopularnijih serija je božićna epizoda EastEndersa iz 1986. u kojoj Dirty Den svojoj ženi Angie donosi dokumente za razvod.

Slijedi božićno izdanje emisije ´Morecambe i Wise´ iz 1997. u kojoj taj komičarski duo parodira skladatelja Andrewa Previna.

Na popis najboljih božićnih emisija ušle su još serije ´Jednom nogom u grobu´ kad Victor Meldrew odlazi u Portugal, oproštajni govor Hilde Ogden u seriji ´Coronation Street´ i epizoda komedije ´Men Behaving Badly´. Govor kraljice iz 1997. o ´annus horribilis´ je na šestom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara