Anti-islamistički ispad Brigitte Bardot

ČUVENA francuska glumica Brigitte Bardot ponovo je proglašena rasistom nakon svojih nedavnih tvrdnji o "muslimanskoj invaziji na Francusku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
68-godišnja glumica izazvala je reakciju dvaju francuskih skupina za ljudska prava, MRAP i Lige za ljudska prava, koji su podnijeli službenu pritužbu sudu zbog glumičinih komentara iznešenih u njezinoj najnovijoj knjizi - "Vrisak u tišini".

"Otvoreno sam protiv islamizacije Francuske. Stoljećima su naši preci i očevi davali svoje živote kako bi otjerali sve osvajače iz Francuske." - napisala je Brigitte u svojoj knjizi.

Ovo nije prvi Brigitte-in sukob s anti-rasističkim zakonima, naime glumica je još 1997. i 1998. osuđena za poticanje rasne mržnje, ali je kazna bila samo novčana i relativno niskog iznosa - 5,600 američkih dolara. Konkretan povod bila je njezina javno objavljena kritika arapskih običaja i uloge islama u Francuskoj.

Ipak, čini se da slavna BB nema namjeru promijeniti svoje mišljenje, naime u svom prvom televizijskom intervjuu u punih sedam godina, Brigitte je izjavila da se ne srami svog mišljenja o muslimanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara