Apstraktna stvarnost čudesnog Hong Konga

HONG KONG je najgušće naseljeno mjesto na svijetu, na kvadratnom kilometru živi nevjerojatnih 6,700 ljudi, većina njih u stanovima u izuzetno visokim neboderima.

Takve neobične okolnosti inspirirale su njemačkog fotografa Michaela Wolfa za projekt "Arhitektura gustoće", seriju fotografija koja na specifičan način prikazuje svakodnevicu u Hong Kongu, koja na Wolfovim fotografijama graniči s apstrakcijom.

Wolf je u projektu "Arhitektura gustoće" fotografirao brojne nebodere u Hong Kongu, pri čemu je izbjegao objektivom kamere zahvatiti nebo i zemlju. Rezultat je vrlo zanimljiv, jer je na trenutke teško razaznati jesu li Wolfove fotografije računalna grafika ili analogna fotografija.

Umanjene fotografije izgledaju kako svojevrsni apstraktni kolaži nemaju veze sa stvarnošću. No, kad se čovjek pažljivije zagleda u uvećane fotografije, otkriva niz detalja, dokaz da u naizgled apstraktnim konstrukcijama žive ljudi.

Da ne davimo previše, pogledajte par fotografija i svakako pogledajte na stranicu Michaela Wolfa, gdje možete uživati u ovom fascinantnom umjetničkom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara