Arsen Dedić i Gino Paoli krajem mjeseca u Tvornici kulture

Tekst: V.V.
Foto: Tvornica kulture

ČETIRI godine nakon nastupa u dvorani Vatroslav Lisinski sa Ginom Paolijem i Zoranom Predinom, Arsen Dedić 22. rujna u Tvornici kulture najavljuje koncert kojime se u društvu Gina Paolija ponovno predstavlja publici ambicioznim „trodiobnim“ programom. U organizaciji zagrebačke Tvornice kulture, izvođačkom dvojcu pridružit će se klaviristi Matija Dedić i Branko Bulić, te prateći sastav Gina Paolija, Dedićeva istomišljenika i prijatelja s druge strane Jadrana, čije su pjesme „Okus soli”, „Sunčano lice“ i druge,odavno u Arsenovu repertoaru.
 
Jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u Zagrebu iduće jeseni predstavit će njihove samostalne autorske uspjehe, ali i mnoge zajedničke izvedbe. Večer Arsenovih pjesama i priča, s Paolijem na istoj pozornici, zamišljena je kao spoj nekoliko autorskih rukopisa. Radi se o jedinstvenom scenskom druženju koje će se dogoditi u zagrebačkoj Tvornici kulture, ali ima predigru u koncertu „Trokut“ 2005., objavljenom i na DVD-u.

 
Kao ni tada, niti ovaj puta sve stranice autorsko/izvođačkog trokuta vjerojatno neće biti iste duljine, prije svega zbog razbarušene scenske naravi uključenih i spontane naravi dueta i terceta na pozornici, iako bi se matematičkim zbrajanjem lako dalo doći do predvidljivog rezultata – uspjeha.
 
Glazbeni dio showa – jer zasigurno se radi o pravoj predstavi – bit će prirodno pojačan govornim dijelovima osvjedočenih komunikatora s publikom. Podsjetimo, Dedić je odavno poznat kao majstor scenske konferanse, a niti Ginu Paoliju materinji talijanski jezik ne bi trebao biti prepreka u putu do publike; imati će dovoljno „simultanih” prevoditelja pored sebe na pozornici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara